Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Hurvamorden

Hurvamorden

Häftade böcker. Storytel Publishing. 2022. 200 sidor.

Sveriges genom tiderna värsta massmördare var en polis vid namn Tore Hedin. I augusti 1952 tog han livet av 10 personer i den lilla skånska orten Hurva, innan han slutligen också tog sitt eget liv. Och därmed hade han satt en hel bygd i skräck.

Den unge Gunnar Johansson Ferm, som vid tiden för mordet just hade börjat arbeta inom polisen i Hurva, skulle aldrig glömma natten då landsfiskalen ringde och meddelade att “Hurva ålderdomshem brinner!” Hela sitt liv led han av att han inte kunnat förhindra morden på de som bodde på hemmet.

Marianne Frid Ferm och Ingela Ferm har här skrivit ner sin fars berättelser om tiden som polis på femtiotalet och de fruktansvärda händelserna i Hurva. Boken består även av intervjuer med invånare i byn som var med när det hände. Tack vare författarnas personliga koppling till bygden har många valt att nu för första gången dela med sig av sina berättelser.

HURVAMORDEN är inte bara en berättelse om ett av Sveriges värsta brott, det är också en berättelse om en liten bygd på 50-talet och människorna som bor där.

Förlagsfakta

ISBN
9789180612029
Titel
Hurvamorden
Författare
Frid Ferm, Marianne
Förlag
Storytel Publishing
Utgivningsår
2022
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
243 g
Språk
Svenska