Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Livets pendel.Fragment, erfarenheter, insikter.Med bakgrundsfakta och lärarhandledning

Livets pendel.Fragment, erfarenheter, insikter.Med bakgrundsfakta och lärarhandledning

Inbunden bok Bokförlaget Natur & Kultur. Första uppl. 2003. 231 s. Inbunden. Laminerade förlagspappbandet.Färgfotobild visande författarinnan pryder främre omslaget. 21,5x13,5cm. 430 gram.

Nyskick. Info:Självbiografiskt

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127093980
Titel
Livets pendel : Fragment, erfarenheter, insikter Med bakgrundsfakta och lärarhandledning
Författare
Hédi Fried
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2003
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
431 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Efter de tre tidigare böckerna om sitt liv före, under och efter Förintelsen vill Hédi Fried nu dela med sig av insikterna av sina djupast gömda erfarenheter, i förhoppningen om att kunna hjälpa andra människor med likartade traumatiska upplevelser av förföljelse, krig och våld. Livets pendel slår mellan självbiografiska minnesfragment från 1926 till 1998. Hon skriver om sina judiska barndomstraditioner, om roller och förväntningar, ondska och godhet, skuld och skam, kärlek och sex, fördomar, rädsla och aggressivitet, men också om lyckliga barndomsminnen och lyckan att ha egna barn och barnbarn. Sist, men inte minst viktiga, är Hédi Frieds redogörelser för sitt upplysningsarbete i skolorna och i lärarutbildningen. Hédi Fried, psykolog och författare, är född 1924 i Transsylvanien och kom till Sverige 1945 med de vita bussarna. Hon har blivit känd och uppskattad både i Sverige och internationellt för sin outtröttliga kamp för att öka kunskapen om Förintelsen fasor, för skolbarn, lärare och samhällets olika institutioner, senast i samband med regeringens Förintelsekonferens. Flera officiella utmärkelser har tilldelats Hédi Fried, t.ex medaljen Illis Quorum och "Årets europé". Tidigare böcker på Natur och Kultur : Skärvor av ett liv: Vägen till och från Auschwitz (1992); Livet tillbaka (1995); Ett tredje liv: Från jordbävning i själen till meningsfull tillvaro (2000).