Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Vem är rädd för litteraturen

Vem är rädd för litteraturen

Pocketbok Karneval förlag. 2007. 325 sidor.

Mycket gott skick. inplastad (snyggt gjort), med stämpel från bibliotek. Portot gäller oavsett antal böcker. - Betraktelser över Dostojevskijs onda andar, Dickens klassresa, Gunnar Ekelöfs ombudsmannaskap, Kerstin Thorvalls indignationsroman eller Fogelströms Stockholm. Han skriver om Ulf Lundell i klasslabyrinten, om jordens fördömda och de ultramodernistiska pekböckerna om Max och många andra författarskap och ämnen. Och då slår det blixtar mellan dikt och politik, samhälle och existens. Litteraturen flyger nyfiken genom världen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189291131
Titel
Vem är rädd för litteraturen
Författare
Göran Greider
Förlag
Karneval förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
325 sidor
Bandtyp
Pocket
Vikt
189 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kan litteraturen förändra någonting? Svaret jag brukar ge på denna idag otidsenliga fråga är: Den har förändrat mig. I den artikel som fått ge namnet åt föreliggande urval litteraturkritik vänder jag mig mot den utbredda uppfattningen att litteraturen numera skulle vara evigt marginaliserad. Jag tror inte på det. Jag tror att det är de krafter som är rädda för litteraturen och för all slags social förändring som önskar sig en sådan vingklippt litteratur. Göran Greider i förordet

Sedan gör Greider sina betraktelser över Dostojevskijs onda andar, Dickens klassresa, Gunnar Ekelöfs ombudsmannaskap, Kerstin Thorvalls indignationsroman eller Fogelströms Stockholm. Han skriver om Ulf Lundell i klasslabyrinten, om jordens fördömda och de ultramodernistiska pekböckerna om Max och många andra författarskap och ämnen. Och då slår det blixtar mellan dikt och politik, samhälle och existens.

Litteraturen flyger nyfiken genom världen.