Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hundra år av ensamhet

Hundra år av ensamhet

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2020. 430 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Hundra år av ensamhet är berättelsen om byn Macondo och om famlijen Buendía, om dess vilda, destruktiva män och dess kloka kämpande kvinnor. Fylld av vitalitet och realism, fantastiska historier och bisarra detaljer. Macondos grundläggare, med sina gigantiska krafter och sin okuvliga vilja, hans hustru Ursula, revolutionären Aureliano, kampens och nederlagets man, bananbolaget och strejkerna, släktens extravaganta kvinnor, den sista generationen Buendía med den nye Aureliano, isolerad från hela världen utom från sin älskade - med oemotståndlig berättarglädje målas denna överdådiga familjefresk, där fantasi och realism smälter samman till en sagolik verklighet.

Den by och den släkt som i begynnelsen grundas av José Arcadio Buendía går båda sitt oundvikliga slut till mötes i en oförliknelig roman som blivit en klassiker. Romanen är ett av de mest betydande verken inom den latinamerikanska magiska realismen, och har översatts till fler än 30 språk. På svenska utkom den för första gången 1970, och återutges nu i en nyöversättning av Lina Wolff.

Gabriel García Márquez tilldelades Nobelpriset i litteratur 1982 "för hans romaner och noveller där det fantastiska och det realistiska förenas i en rikt sammansatt diktvärld, som speglar en kontinents liv och konflikter".

AV GABRIEL GARCÍA MARQUEZ: Virvlande löv / Översten får inga brev / Mamá Grandes begravning och andra berättelser / Den onda timmen / Hundra år av ensamhet / Den otroliga och sorgliga historien om den troskyldiga Eréndira och hennes hjärtlösa farmor / Patriarkens höst / Tre sömngångares smärta och andra berättelser / Krönika om ett förebådat dödsfall / Latinamerikas ensamhet (Nobelföreläsning) / Kärlek i kolerans tid / Miguel Littíns hemliga liv i Chile : ett reportage / Generalen i sin labyrint / Tolv långväga berättelser / Om kärlek och andra demoner / Rapport om en kidnappning.

EJ PÅ SVENSKA: Cuando era feliz e indocumentado / Viva Sandino / Vivir para contarla (memoarer) / Memorias de mis putas tristes.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146236108
Titel
Hundra år av ensamhet
Författare
García Márquez, Gabriel
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2020
Omfång
430 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 222 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
615 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hundra år av ensamhet är historien om sju generationer i familjen Buendía, deras drömmar, strävanden och olyckor i den lilla colombianska byn Macondo. Den by och den släkt som i begynnelsen grundas av José Arcadio Buendía går båda sitt oundvikliga slut till mötes i en oförliknelig roman som blivit en klassiker. Hundra år av ensamhet är ett av de mest betydande verken inom den latinamerikanska magiska realismen, och har översatts till fler än 30 språk. På svenska utkom den för första gången 1970, och återutges nu i en nyöversättning av Lina Wolff.