Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Om Gud

Om Gud

Nyskick. En bok för troende och tvivlande som kan läsas av den bibelvane lika gärna som av sökande som aldrig böppnat en bibel En resa, på spaning i Guds spår Norstedts 2003 284s Ppb+so ISBN 91-1-301160-X PF8,Nyskick.,911301160X,

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
911301160X
Titel
Om Gud
Författare
Jonas Gardell
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2003
Omfång
283 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 240 mm
Vikt
624 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Människan har i alla tider förnummit något som hon uppfattat som gudomligt i tillvaron, och hon har på olika sätt försökt föreställa sig detta det gudomliga. Det vi kallar Gud utvecklades ur en mängd gudsföreställningar och bilder som olika folk och kulturer i Främre Orienten gjorde sig under en period av flera tusen år.

Gud hämtar drag och egenskaper från fåraherdarnas listiga stamgudar, den hämndlystne bergsguden Jahve, kanaaneernas uråldrige kung El, drakbesegrarna Baal och Marduk, han uppenbarar sig i storm och åska och uppträder till och med understundom som demon.

Hur kan Gud vara både kärleksfull och blodtörstig? När uppkommer det eviga livet, och hur framträder djävulen? Och hur många skapelseberättelser finns det egentligen i Bibeln?

Om Gud är en bok för troende och tvivlande, den kan läsas av den bibelvane lika gärna som av sökande som ännu aldrig öppnat en bibel. I boken söker Jonas Gardell Guds spår. Följ med på en omtumlande resa, på spaning efter Gud.