Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Lasermannen

Lasermannen

Pocketbok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2003. 406 sidor.

Mycket gott skick. Oläst. Utan anmärkning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173249737
Titel
Lasermannen
Författare
Gellert Tamas
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
406 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
227 g
Språk
Svenska
Baksidestext
UNDER ETT PAR MÅNADER vid årsskiftet 1991 och 1992 var Stockholm en stad i skräck. En okänd gärningsman, beväpnad med ett lasergevär, sköt sammanlagt elva personer vid tio olika attentat. En dog, flera fick men för livet. Det enda offren hade gemensamt var sitt mörka hår och mörka hudfärg. Samtidigt genomgick Sverige sin värsta ekonomiska kris på decennier.

I arbetslöshetens och krisens spår växte en ny militant rasistisk rörelse fram. Terrororganisationen Vitt Ariskt Motstånd, VAM, förklarade krig mot samhället. Runt om i landet attackerades flyktingförläggningar med brandbomber och molotovcocktails. Näst Tyskland hade Sverige flest rasistiska våldsdåd i hela Europa. Och i riksdagen hetsade Ny demokrati mot invandringen.

Laserattentaten satte igång Sveriges största polisjakt näst Palmemordet. Efter sex månader greps John Ausonius på bar gärning mitt under ett bankrån. Han dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse, men bevisen räckte inte för att fälla honom för samtliga laserskjutningar.

Efter nästan tio års tigande bestämde John Ausonius sig för att erkänna attentaten samt 17 bankrån. Förutom polisen har Ausonius pratat med en enda person journalisten och författaren Gellert Tamas.

Boken Lasermannen beskriver John Ausonius väg från framgångsrik börsklippare till rasistisk seriemördare. Berättelsen är en verklighetens deckare som på nära håll skildrar polisens intensiva kamp att fånga en seriemördare innan han slår till igen. Men boken ger också en bild av det samhälle, den debatt och det politiska klimat som påverkade Lasermannen och som han i sin tur påverkade.Gellert Tamas bok är en utomordentligt spännande och vederhäftig journalistisk prestation: i fjol utkom 52 svenska kriminalromaner varav många behandlar ämnen som detta, men de flesta når inte upp till fotknölarna av Lasermannen.

Per Olov Enquist, ExpressenÖVRIGT: Boken bygger på ett rikt källmaterial och intervjuer med lasermannens offer, poliser, ledande politiker, journalister och samhällsdebattörer.