Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Klen Tröst. Fyra andra berättelser om pengar

Klen Tröst. Fyra andra berättelser om pengar

Inbunden bok Svante Weyler Bokförlag, Stockholm. 2018. 280 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Vitt pappbd med skyddsomslag. 13,5x18,5 cm.. Handlar om människors och pengars värde. Skillnaden mellan skitsnack och lögn. Och vilka vi blir när vi vinner.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789176811078
Titel
Klen tröst & fyra andra berättelser om pengar
Författare
Ia Genberg
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 192 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
390 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"I denna berättelsesamling, som borde ha blivit Ia Genbergs stora genombrott, lyckas författaren på ett direkt skärande sätt fånga i prosa hur det är att vara människa just nu och samtidigt skriva en genomintelligent idébok som aldrig känns som en idébok. Jag har inte läst något bättre i år." Victor Malm, Sydsvenskan Det här är en berättelse om fem människor.Eller fem berättelser om en sak. Den utspelar sig idet samtida glappet mellan skitsnack och lögn: enjournalist försöker intervjua en lyckad barnskådespelaresom blivit en misslyckad tjuv; en lojal medarbetaremissar sina mediciner och drabbas av klarsyn;en skådis håller en främlings tal vid ett bröllop. Klen tröst undersöker människors och pengars värde.Vilka blir vi när vi vinner? Vad kostar ett äktenskapom arvet står på spel? Och vad är egentligen skillnadenmellan skitsnack och lögn? "Allting handlar om pengar. Dessa noveller handlar om pengar. Men det som gör dem värda att lägga pengar på är inte bara deras klara blick på väsentligheterna, utan även att Genberg just nu är svensk mästare i att skriva rolig dialog." Malte Persson, Expressen
Ytterligare författare: Genberg, Ia
Ytterligare designers: Larsmo, Sebastian
Ytterligare designers: Larsmo, Tove