Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gruvgas : essän, vreden, politiken
Gruvgas : essän, vreden, politiken Gruvgas : essän, vreden, politiken

Gruvgas : essän, vreden, politiken

Inbunden bok Bokförlaget Daidalos. 1 uppl. 2015. 116 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Skyddsomslaget har märken från hantering samt två fläckar i nederkant på baksidan (se bild 2). Dessa syns också litegrann på undersidan av pärmen. Fyra sidor har hörn som varit vikta. I övrigt i väldigt fint skick.

När du handlar böcker av mig:

* Enhetsfrakt 62 kronor innebär alltid att jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg. Ansvar ingår ifall paketet, mot förmodan, skulle skadas/försvinna.

* Enhetsfrakt innebär att du kan köpa flera böcker av mig samtidigt och den totala frakten blir ändå 62 kronor. Jag har många annonser på Bokbörsen; både facklitteratur, skönlitteratur och kurslitteratur.

* Om du köper en enstaka pocketbok kan det vara mera prisvärt att skicka som vanligt brev med Postnord. De flesta vanliga pocketböcker kan skickas för 44 kr i porto (dvs upp till 250 g, enligt Postnords priser fr o m januari 2020).

* Om du hellre vill att jag skickar med Postnord: skicka ett meddelande till mig i samband med ditt köp. Fraktkostnaden korrigerar jag då på din faktura.

* Jag packar alltid böckerna noga så att de når dig i samma skick såsom beskrivet i annonsen. Jag skickar böckerna inom två vardagar.

* Om du undrar över något: skicka ett meddelande till mig, jag brukar svara samma dag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789171734662
Titel
Gruvgas : essän, vreden, politiken
Författare
Georges Didi-Huberman
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Utgivningsår
2015
Omfång
116 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
133 x 192 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
235 g
Språk
Svenska
Baksidestext
?En katastrof påstår sig sällan vara en katastrof. Och det är lätt att säga, i ljuset av ett absolut förgånget, att ?det var en katastrof?, då allt har exploderat och många redan är döda. Likaså är det enkelt att säga om allt möjligt, om en absolut framtid, att ?det blir en katastrof? eftersom allt möjligt en gång kommer att försvinna, i en varaktig eller plötslig ödeläggelse. Men det är mycket svårare att säga: ?där är katastrofen, nu kommer den?.?

I sin essä "Gruvgas" undersöker Georges Didi-­Huberman vår kulturella och mentala katastrofberedskap, med utgångspunkt i bland annat gruvolyckor, Rocío Márquezs flamenco, Walter Benjamins historieuppfattning och Pier Paolo Pasolinis dokumentärfilm La rabbia, Ursinnet (1963). Didi-­Huberman fördjupar sig i synnerhet i montagetekniken i denna konstnärligt och politiskt nyskapande film.

"Gruvgas" är en text om våra möjligheter att börja uppmärksamma det vi har blivit vana att inte behöva uppmärksamma, se det vi inte visste gick att se.

Georges Didi-Huberman är filosof och konsthistoriker och verksam vid École des hautes études et sciences social i Paris. Han har publicerat en rad konsthistoriska och essäistiska verk. Didi-Huberman tilldelades i september 2015 Theodor W. Adorno-­priset för sin essäistik.
Ytterligare författare: Didi-Huberman, Georges
Ytterligare översättare: Öberg, Johan
Ytterligare designers: Sjödén, Pelle