Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Etik och gott omdöme - inom bank och värdepappersbolag

Etik och gott omdöme - inom bank och värdepappersbolag

Häftad bok Liber. 2 uppl. 2003. 128 sidor.

Mycket gott skick. Boken verkar oläst. [rum 1]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789147073009
Titel
Etik och gott omdöme - inom bank och värdepappersbolag
Författare
Gerhard Winroth - Johan Lycke
Förlag
Liber
Utgivningsår
2003
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
276 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det aktuella intresset för frågor av etisk natur inom bland annat banker och värdepappersinstitut avspeglar en ökande allmän uppmärksamhet på moralen i affärssammanhang. Den här boken tar upp de särskilda avvägningar som anställda inom bank och andra värdepappersinstitut måste göra – inte bara för att följa lagar och bestämmelser utan även för att bevara förtroendet för bankerna och det finansiella systemet.

Läs mer
Etik och gott omdöme är en av fyra böcker i en serie framtagen av Liber utifrån SwedSec:s kunskapskrav för licensiering av finansiella rådgivare. Boken är anpassad till delområde 4, ”Etik och sundhetsregler”, i kunskapskraven och behandlar förutom grundläggande etik- och integritetsfrågor, bland annat normbildning, sekretess och god sed samt reglerna om penningtvätt och marknadsmissbruk.
De övriga böckerna i Libers serie är: Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument (delområde 1–2); Finansiell ekonomi (delområde 3); samt Regelverk på värdepappersmarknaden (delområde 5). De fyra böckerna riktar sig främst till utbildningar av finansiella rådgivare inom till exempel banker och värdepappersbolag samt till anställda som utför affärer med finansiella instrument.

Om författarna
Gerhard Winroth har innehaft olika chefsfunktioner inom affärsområden och divisioner i Skandinaviska Enskilda Banken AB samt varit vVD i Östgöta Enksilda Banken AB. Han har även varit Styrelseordförande i SwedSec AB.
Johan Lycke är Compliance Officer i SEB med ansvar för området Market Conduct. Han var sekreterare i värdepappersmarknadsutredningen som resulterade i lagen om värdepappersmarknaden och i marknadsmissbruksutredningen som resulterade i lagen om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument. Han är även ledamot i SwedSec:s brövningsnämnd.