Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Orkidéer : passion, kultur, historia : ur arkivet hos Royal Horticultural Society

Orkidéer : passion, kultur, historia : ur arkivet hos Royal Horticultural Society

Alfabeta, 2006 Förlagsband med skyddsomslag, 335s. 16x13,5cm, 600g. Rikt färgillustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9150106341 Få växter är så mytomspunna som orkidén, den har åtråtts för sina medicinska, erotiska och ekonomiska värden, och den har blivit omskriven av många författare, såsom Marcel Proust och David Thoreau. I den här boken får vi lära oss allt om orkidéns historia, från de första arterna som upptäcktes på svindlande strapatser till dagens samlande och odlande. Men framförallt får vi njuta av fantastiskt vackra akvarellmålningar av orkidéer från en svunnen tid. Få blommor väcker sådan passion bland odlare samlare och trädgårdsfolk som orkidéer gör. Sedan den första arten importerades till Europa från Sydamerika på 1500-talet har tusentals hybrider odlats fram, genom att utnyttja orkidéns sofistikerade reproduktionssätt. Orkidéer berättar den fascinerande historien om växtens odling och är illustrerad med fantastiskt vackra akvareller från arkiven på Royal Horticultural Society i London. Boken kartlägger orkidéns utveckling från arter funna i det fria, via tidiga experimentella odlares arter, till det vida spektra av hybrider som odlas idag. Mark Griffiths är en av världens främsta orkidéskribenter, han har skrivit och publicerat mängder av publikationer om orkidéer och trädgårdsodling. Han har varit redaktör för flera botaniska tidskrifter. Boken är belönad med "The Garden Writers? Guild Special Award for a Work of Outstanding Excellence"

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9150106341
Titel
Orkidéer : passion, kultur, historia
Författare
Mark Griffiths
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2006
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 159 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
606 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Få växter är så mytomspunna som orkidén, den har åtråtts för sina medicinska, erotiska och ekonomiska värden, och den har blivit omskriven av många författare, såsom Marcel Proust och David Thoreau. I den här boken får vi lära oss allt om orkidéns historia, från de första arterna som upptäcktes på svindlande strapatser till dagens samlande och odlande. Men framförallt får vi njuta av fantastiskt vackra akvarellmålningar av orkidéer från en svunnen tid.

Få blommor väcker sådan passion bland odlare samlare och trädgårdsfolk som orkidéer gör. Sedan den första arten importerades till Europa från Sydamerika på 1500-talet har tusentals hybrider odlats fram, genom att utnyttja orkidéns sofistikerade reproduktionssätt. Orkidéer berättar den fascinerande historien om växtens odling och är illustrerad med fantastiskt vackra akvareller från arkiven på Royal Horticultural Society i London. Boken kartlägger orkidéns utveckling från arter funna i det fria, via tidiga experimentella odlares arter, till det vida spektra av hybrider som odlas idag.

Mark Griffiths är en av världens främsta orkidéskribenter, han har skrivit och publicerat mängder av publikationer om orkidéer och trädgårdsodling. Han har varit redaktör för flera botaniska tidskrifter. Boken är belönad med ”The Garden Writers’ Guild Special Award for a Work of Outstanding Excellence”

Alfabeta har tidigare gett ut Flora – Trädgårdsväxternas kulturhistoria (2005) i samma serie.