Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Halldór Laxness. En biografi
Halldór Laxness. En biografi Halldór Laxness. En biografi

Halldór Laxness. En biografi

Leopard förlag 2008. Översatt från isländska av Inge Knutsson. Inbunden med skyddsomslag. 733 sidor + fotoillustrerade planscher.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173430623
Titel
Halldór Laxness : en biografi
Författare
Halldór Gudmundsson
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
733 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 240 mm Ryggbredd 55 mm
Vikt
1188 g
Språk
Svenska
Baksidestext
EUROPAS SISTA NATIONALSKALD Halldór Laxness var en central författare i 1900-talets litteratur. Han har kallats Europas sista nationalskald, inte därför att han var älskad av det isländska folket utan därför att hela den isländska nationen engagerade sig i vad han skrev. Laxness verk möttes både av upprördhet och jubel men ingen var likgiltig inför dem. Redan som mycket ung visste Halldór Laxness att hans uppgift var att bli författare, men att han ville skriva berättelser inte bara för islänningarna utan för hela världen. När han 1955 mottog nobelpriset i litteratur stod det klart att han hade lyckats. Både i sitt liv och i sina verk speglade han det dramatiska århundrade han verkade i. Halldór Laxness var kompromisslös i sin konst, sitt politiska engagemang och i sitt familjeliv. Han var en ytterligheternas man; under livets bana var han både djupt troende katolik och övertygad kommunist, om än inte på samma gång. Halldór Guðmundssons biografi om Halldór Laxness liv är den mest omfattande som skrivits och följer författaren från hans barndom till hans död. Boken beskriver Laxness drivkrafter: hans sökande efter ideal, hans engagemang som samhällsförbättrare och inte minst hans litterära ambitioner. Det blir på samma gång en skildring av det moderna Islands tillblivelse, ty de två är starkt sammanvävda. Halldór Laxness. En biografi har även översatts till norska, danska, tyska och engelska och belönades med det Isländska litteraturpriset för bästa fackbok.