-
Matglädje för livskvalitet : i servicehus, ål...
Övrigt tryckt och skrivet. Natur & Kultur. 1 uppl. 1999. 128 sidor.
Gott skick. Spiralbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127351882
- Titel
- Matglädje för livskvalitet : i servicehus, ålderdomshem, sjukhem, gruppboende
- Författare
- Ottosson, Gun-Brith
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 432 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som lagas nära gästen blir både godare och näringsrikare. Därför är dessa 100 recept beräknade för 4, 10 och 100 personer, så att de kan användas överallt, från hemmiljö till servicehuskök.
Äldre och sjuka har svårare att få i sig den näring de behöver. De kan ha svårt att tugga och svälja. Men deras behov av näring är detsamma som för yngre och friska. Här finns praktiska tips på hur man kan ändra konsistensen eller göra maten mer energi- eller proteinrik. Rätterna har sina rötter i den svenska husmanskosten och följer årets växlingar och högtider – för variationens och mångfaldens skull.
Särskilt intressant för alla som lagar mat inom den sociala omsorgen. Boken kommer också att användas i utbildningen för kostekonomer inom högskolan och på gymnasieskolans program för omvårdnad, hotell- och restaurang och kost/hälsa.
Gun-Brith Ottosson leder kurser inom storkökssektorn.
Elisabet Rothenberg är doktor i kost för äldre och chefsdietist på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Anna-Lena Andersson är dietist och Petra Landberg är kostekonom. Båda är verksamma vid Skapa Matglädje AB (f d Jordbrukets Provkök).
Natur & Kultur 1 9127351882 -
Matglädje för livskvalitet - i servicehus, ål...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Natur och Kultur / LTs förlag. 1 uppl. 1999. 128 s. Häftad. Spiralhäftad. 27x18cm. 433 gram. Ägarnamnteckning på försättsbladet. Obetydligt bruksslitage på pärmarna, inlagan i utmärkt skick. Spår av prislapp på bakre pärmen. T8. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127351882
- Titel
- Matglädje för livskvalitet : i servicehus, ålderdomshem, sjukhem, gruppboende
- Författare
- Ottosson, Gun-Brith
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 432 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som lagas nära gästen blir både godare och näringsrikare. Därför är dessa 100 recept beräknade för 4, 10 och 100 personer, så att de kan användas överallt, från hemmiljö till servicehuskök.
Äldre och sjuka har svårare att få i sig den näring de behöver. De kan ha svårt att tugga och svälja. Men deras behov av näring är detsamma som för yngre och friska. Här finns praktiska tips på hur man kan ändra konsistensen eller göra maten mer energi- eller proteinrik. Rätterna har sina rötter i den svenska husmanskosten och följer årets växlingar och högtider – för variationens och mångfaldens skull.
Särskilt intressant för alla som lagar mat inom den sociala omsorgen. Boken kommer också att användas i utbildningen för kostekonomer inom högskolan och på gymnasieskolans program för omvårdnad, hotell- och restaurang och kost/hälsa.
Gun-Brith Ottosson leder kurser inom storkökssektorn.
Elisabet Rothenberg är doktor i kost för äldre och chefsdietist på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Anna-Lena Andersson är dietist och Petra Landberg är kostekonom. Båda är verksamma vid Skapa Matglädje AB (f d Jordbrukets Provkök).
9127351882
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn