Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Visby 1361 : invasionen

Visby 1361 : invasionen

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2007. 289 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789151845685
Titel
Visby 1361 : invasionen
Författare
Gun Westholm
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2007
Omfång
289 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 234 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
678 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I herrens år 1361, den 22 juli. De danska skeppen närmar sig Gotlands kust. Vårdkasarna tänds och de gotländska bönderna samlas för att försvara ön…

Vid det berömda slaget utanför Visby stadsmur i slutet av juli år 1361 mejade Valdemar Atterdags soldater hämningslöst ner en här av dåligt beväpnade gotländska bönder. Borgarna innanför muren kom inte till deras hjälp, utan svek dem. Händelserna denna julidag har gett upphov till en mängd sagor och sägner, och den mest kända av alla är den om den danske kungens brandskattning av Visby.
Men bakom sägnerna finns en grym och blodig verklighet, en intrikat väv av händelser som ledde fram till den danska invasionen. Utifrån sin stora kunskap om Gotlands historia ger Gun Westholm en initierad skildring av bakgrunden till händelserna, av själva slaget och dess följder.
Hon beskriver Visby som en av Europas modernaste och mest tättbebyggda städer med sina handelshus i kalksten och sitt myller av köpmän och hantverkare, och hon berättar om böndernas gårdar och om deras rika skatter som gömdes undan danskarna.
Stora rikedomar stod på spel i den utdragna och bittra maktkamp som utmynnade i invasionen. Men är det helt säkert att Valdemar Atterdag försökte vinna dem för egen räkning?