Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Plantskolans bästa val

Plantskolans bästa val

Inbunden bok Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151850214
Titel
Plantskolans bästa val
Författare
Gunborg Mattsson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
196 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En praktisk uppföljare till Zetas trädgård med en mängd utvalda växtförslag, som grundar sig på den välrenommerade plantskolans stora kunskaper och säkra stilkänsla. Boken utkommer i ett efterlängtat kartonnage.

Plantskolans bästa val skiljer sig på flera sätt från andra trädgårdsböcker. Dels genom valet av växter som alla har "något extra", dels tack vare det stora urvalet av bladväxter: vitstrimmiga, prickiga, mörkröda, gulskimrande blad som står kvar i trädgården långt efter det att blommorna vissnat.
Det är en inspirerande bok som väcker lust att prova nya spännande växtkompositioner och samtidigt fungerar som en praktisk köpguide vid besök i landets alla plantskolor.
Bokens första del förklarar hur man skapar miljöer och vackra blickpunkter med växter, krukarrangemang och tillbehör, t.ex. vattenspeglar, effektfull ljussättning, personligt trädgårdspynt på lek och allvar.
I den andra delen finns ca 150 växtbeskrivningar av blommor, klätterväxter, buskar och träd av lite ovanligare slag ur Zetas sortiment och som samtidigt inte är för svårodlade. Solitärer och vackra kombinationer av växter med speciella bladformer och med vacker bark eller karakteristiskt växtsätt. Här beskrivs hur man skapar kontraster med hjälp av speciellt utvalda växter t. ex. till en skuggig hörna som behöver lysas upp. Boken ger även förslag på rariteter för entusiasten.