Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Psykolog i skolan

Psykolog i skolan

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2009. 376 sidor.

Nära nyskick. Att det ska finnas en psykolog i skolans elevhälsa är på förslag från regeringen. Men vad är psykologens uppgifter i skolan? Denna första svenska antologi tar upp de organisatoriska och juridiska/etiska ramarna kring psykologens arbete i skolan, psykologens del av skolans samhällsuppdrag, relationer med elever och familjer, med skolan som organisation såväl som med det omgivande samhället. Psykologen spelar en central roll i skolan, både för elever och personal, och deltar i skolans arbete med förebyggande, utredande och behandlande insatser, personalhandledning och skolutveckling. I boken beskrivs även metoder för diagnostisering av läs- och skrivsvårigheter och andra störningar i utvecklingen, Motiverande samtal (MI) samt Social och Emotionell Träning (SET).

Boken vänder sig i första hand till psykologstudenter, yrkesverksamma psykologer, lärare och annan skolpersonal, men även till andra som på något sätt arbetar med skola och utbildningsfrågor.

”Om vi med Psykolog i skolan kan öka medvetenheten om möjligheterna i fältet, bidra på ett positivt sätt till skolpsykologens grundläggande kompetens samt inspirera våra kollegor till att sticka ut hakan och ta för sig lite mer skulle det glädja oss oerhört.”

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144054452
Titel
Psykolog i skolan
Författare
Gunilla Guvå - Barbro Holm Ivarsson - Anders Holmgren - Christer Jacobson - Birgitta Kimber - Britta Liljegren - Susanne Linder - Anita Magni-Olsson - Birgitta Norrman - Jan Olsson - Petri Partanen - Staffan Selander - Åsa Sjöberg-Backlund
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2009
Omfång
376 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
536 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ytterligare författare: Elinor Schad, Yvonne Busk, Ulla Ek