Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mulens marker. Bete och boskap i hage och vallskog

Mulens marker. Bete och boskap i hage och vallskog

av

Inbunden bok. Förlag HG Arnborg . 1987. 303 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 28,5 x 21,5 cm Vikt 1.410 g. Inbundet grönt klotband med pärm- och ryggtext i guld och med skyddsomslag. Rikt illustrerad med teckningar, kartor och vackra fotografier i sv/v och färg. En bok om betesdrift och hur den har påverkat och utnyttjat landskapet men tyngdpunkt på Västergötland men med förhållanden som är allmängiltiga för alla jordbruksbygder. Författarna har eftersträvat att belysa huvudtemat Mulens marker från olika perspektiv och skilda utgångspunkter, från det biologiska innehållet till skrock och övertro inom boskapsskötseln. INNEHÅLL: Förord, Mulens marker - mål och mening, Ägofred, Släppa vall, Lite feck ja i vallarepôsen, Gullfot och vargaskall, Bjälla och skälla, Qväda i vallskog, Ärans fä, Hinderdon, Sommarfähus och fårkojor, Markhistoria i bilder, Hur många kan jag svälta?, Rit och fest i hagen, Från gräs till gran, Två bo-ställen samt Register och Karta över Västergötlands härader mm. // Skyddsomslaget har små hanteringsspår främst i kanterna. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [2029]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

6 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9197017353
Titel
Mulens marker
Författare
Gunnar Arnborg - Åke Carlsson
Förlag
Arnica
Utgivningsdatum
19870820
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
I boken skildras boskap och betesmarker, natur och människor, alltifrån hedniska riter till vallskogens kväden, sommarhagens blommor och ljungens ögontröst. När TV2:s litteraturprogram Röda rummet lät svenska folket rösta om 1900-talets böcker kom Mulens marker bland de hundra första.