Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Uthållig utveckling

Uthållig utveckling

Häftad bok. Studentlitteratur. 2 uppl. 2011. 335 sidor.

Gott skick. Veckrand på ryggen. Understrykningar/markeringar och noteringar med blyerts. Hundöra på s. 173/174. 497 gram.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789144057033
Titel
Uthållig utveckling
Författare
Gunnar Sundqvist
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2010
Omfång
335 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
630 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I den här boken beskrivs människans förutsättningar att forma en framtid så att kommande generationer också kan leva ett gott liv. Naturen har länge betraktats som en outsinlig källa för mänsklig välfärd, men den börjar dock visa gränser för utnyttjandet och det blir alltmer uppenbart att vår livsstil inte är långsiktigt uthållig. Tillväxt, konsumtion och livsstil är förknippade med en successivt ökande förbrukning av jordens naturresurser. Människan är integrerad i komplicerade psykologiska, massmediala, ekonomiska och politiska system som gör det allt svårare att ställa om till en uthållig utveckling. Vi måste ompröva vårt förhållande till naturen och vår samhällsutveckling.

Fokus i denna bok ligger på att det mänskliga beteendet och tänkandet är grunden till miljöproblemen. Det finns sätt att leva som gör att både människan och naturen mår bättre. Syftet med boken är att läsaren ska få djupare förståelse för vad uthållig utveckling innebär. En utgångspunkt är därför att utifrån ett humanistiskt perspektiv beskriva något av den komplexitet som detta åtagande innebär.

Boken vänder sig till studerande på tvärvetenskapliga utbildningar på högskola och universitet samt till dem som är intresserade av att läsa om miljöfrågor utifrån en helhetssyn. Denna nya upplaga av boken är omskriven på ett grundläggande sätt.