Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
PQS, Pedagogisk kvalitet i skolan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144041650
Titel
PQS, Pedagogisk kvalitet i skolan
Författare
Gunni Kärrby - Åke Björck - Joanna Giota - Anette Däversjö Ogefelt - Sonja Sheridan
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2003
Omfång
110 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
292 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Pedagogisk kvalitet i skolan, PQS, är en metod för forskning, utvärdering och utveckling av pedagogisk kvalitet i förskoleklass, skola och fritidshemsverksamhet. Metoden innebär att olika kvalitetsaspekter i verksamheten som helhet bedöms med hjälp av olika kriterier. Dessa tar upp sådana förhållanden som utifrån forskning och erfarenhet visat sig vara betydelsefulla för barns lärandemiljö och som speglar läroplanens intentioner. Kvalitetsaspekterna omfattar områdena Utrustning och miljö, Barns behov, Pedagogiska aktiviteter, Värdegrund, Pedagogiska förhållningssätt, Samspelsklimat samt Organisation och professionell utveckling. Boken inleds med en diskussion om utvärdering och begreppet kvalitet ur ett pedagogiskt perspektiv.
PQS kan användas av lärare, skolledare och forskare. Med hjälp av självvärderingar kan lärare, såväl inom arbetslaget som tillsammans med skolledare, diskutera arbetssätt och utveckling av den egna verksamheten. Detta kan bilda underlag för kvalitetsarbetet i hela skolan. För jämförelser av kvalitet mellan skolor och kommuner görs bedömningar av forskare eller personer som utbildats i användningen av PQS. Med hjälp av PQS kan kvalitetsarbetet i skolan utvärderas och förbättras på ett mångsidigt sätt. En datorbaserad applikation för användning av PQS finns på webben.
På www.studentlitteratur.se/PQS kan den tillhörande PQS-applikationen enkelt laddas ned till den egna datorn. På webbsidan finns också en beskrivning – med illustrativa exempel som vägledning – av hur applikationen ska användas. De statistiska bedömningarna av din skola/dina klasser som skapas i applikationen visas i tydliga grafiska modeller.