Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hållbar utveckling

Hållbar utveckling

Häftad bok Studentlitteratur. 1 uppl. 2011. 400 sidor.

Mycket gott skick. / nära nyskick.(Rum 1)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144075143
Titel
Hållbar utveckling
Författare
Håkan Gulliksson - Ulf Holmgren
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2011
Omfång
400 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
578 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hållbar utveckling innebär att vi och våra barnbarnsbarn kan ha en hög livskvalitet samtidigt som de ekologiska systemen är i balans. Under ett par år har klimathotet dominerat debatten men det är bara ett av problemen. Exempel på andra globala utmaningar är fattigdom och överkonsumtion.
Boken har en bred ansats där socialt, ekologiskt och ekonomiskt kunskapskapital tillsammans med filosofins tankevärld bildar grunden. Vi skisserar utgående från detta ett antal lösningsstrategier och exemplifierar med främst IT-baserade lösningar. Det som är unikt med boken är ett personligt perspektiv.
Bokens innehåll har använts vid kurser i hållbar utveckling på Umeå universitet. Referensmaterialet till aktuell forskning inom alla de områden som boken berör är rikligt och boken erbjuder en vid utblick över samhällets arbete med hållbarhetsfrågor. Du hittar också en hel del strategier för hur du som individ ska bete dig för att bli mer hållbar. Strategierna kompletteras med praktiska tips.
Vi som skrivit boken vill göra världen bättre och bidra där vi kan med våra kunskaper. Är du lärare har du förmodligen din scen i skolan, är du konstnär eller präst har du andra arenor att verka från. Är du ingenjör, som vi är, så ställer du upp med dina teknikkunskaper. Vad du än kan eller intresserar dig för så går dina talanger säkert att använda i arbetet för ett mer hållbart samhälle.
Boken riktar sig framför allt till dig som inser att det är dags att göra något åt problemen och undrar vad just du kan göra åt saken. Boken vänder sig även till dig som är intresserad av en helhetssyn på hållbar utveckling.