Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rättsregler : en introduktion till juridiken

Rättsregler : en introduktion till juridiken

Häftad bok Studentlitteratur. 6 uppl. 2011. 200 sidor.

Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn och kanter. Hel och ren inlaga utan anteckningar eller understrykningar. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144057361
Titel
Rättsregler : en introduktion till juridiken
Författare
Håkan Hydén - Therese Hydén
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2011
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
290 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna bok ger en introduktion till juridiken genom rättsreglerna. Här förklaras vad domaren gör när han dömer genom att den juridiska metoden för problemlösning presenteras med praktiska utgångspunkter. Vidare sker en översiktlig genomgång av rättssystemets uppbyggnad och indelning. Särdragen i olika typer av rättsregler framhålls. Skillnaden mellan generalklausuler och ramlagar diskuteras. Vidare betonas rättens roll i ett användarperspektiv, dvs. för alla som är beroende av rättsregler i sitt arbete utanför domstolarna, t.ex. hälso- och miljövårdstjänstemän, personaladministratörer, rektorer, revisorer och socialtjänstemän.
I denna sjätte upplaga har avsnittet om såväl IT-rätt som kapitlet om Internationell rätt byggts ut. Nytt är också att rättsreglerna sätts in i sitt ekonomiska och sociala sammanhang. Sedan tidigare behandlas hörnpelarna i den demokratiska rättsstaten, maktdelningen och de grundläggande principerna för rättskipning, förvaltning och kontroll, liksom lagtolkningsmetoder med stöd av olika rättskällor samt hur man hittar i dessa, inte minst med stöd av olika rättsinformationssystem.
Boken riktar sig både till dem som påbörjar studier i juridik och till dem som i största allmänhet vill informera sig i ämnet. Genom att sätta in och förklara rättsreglerna i ett sammanhang är boken särskilt väl anpassad till olika typer av introduktionskurser i juridik.
Sjätte upplagan