Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk

Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk

Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 148 x 217 mm. --- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.
I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.
Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:
”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”
– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner
”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”
– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188589613
Titel
Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
Författare
Håkansson, Andreas
Förlag
Fri Tanke
Utgivningsår
2020
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället