Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kommunikation och information - en bok om människans förmåga att tänka, tala och förstå

Kommunikation och information - en bok om människans förmåga att tänka, tala och förstå

Inbunden bok Uppsala Publishing House AB. 1 uppl. 2002. 340 s. Inbunden. Kartonnage. Trådhäftad. 24,7x17cm. 901 gram.

Nyskick. Helt oanvänd.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170052034
Titel
Kommunikation och information - en bok om människans förmåga att tänka, tala och förstå
Författare
Peder Hård af Segerstad
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
340 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
908 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Människans särställning beror i allt väsentligt på hennes förmåga att lära och att samarbeta, något som i sin tur forutsätter kommunikationsförmåga. Den här boken handlar om människans kommunikation, om symbolbruk och samspel, och den söker belysa dessa fenomens betydelse för såväl individen som samhället och de socialaorganisationerna.

Läs mer
Människans naturliga språk är det mest mångsidiga kommunikationssystem vi känner till. I boken diskuteras framväxten av den tänkande och talande människan, men även frågan om språkets förhållande tillverkligheten och dess betydelse för vår förmåga att orientera oss i vår omvärld behandlas. Perspektivet är tvärvetenskapligt och bygger påteoretiska bidrag från framförallt sociologi, psykologi och lingvistik.
Det här är en klassiker, som kom ut första gången 1982, då med titeln Information och kommunikation. Den nya, kraftigt omarbetade upplagan har givits titeln Kommunikation och information, och namnbytet signalerar att tyngdpunkten i än högre grad förskjutits mot kommunikationsprocessen, mot det ömsesidiga utbytet av information, och mot de sociala och organisatoriska konsekvenserna av människans kommunikationsförmåga. En grundläggande tanke är att modern informations- och kommunikationsteknik utgör vår tids viktigaste infrastruktur, med avgörande betydelse för kultur- och samhällsutvecklingen.
Boken vänder sig till alla som vill skaffa sig fördjupande kunskaper om mänsklig kommunikation och på så sätt förbättra sin förmåga att både geoch ta emot information. Den används som kurslitteratur vid universitet och högskolor, men kan även läsas av alla dem som intresserar sig för kommunikation, kultur och samhälle.

Om författarna
Peder Hård af Segerstad är docent i sociologi vid Uppsala universitet och arbetar på Institutet för Personal-och Företagsutveckling AB, som är ett av Uppsala universitets helägda utbildnings och utredningsföretag.