Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
100 år under segel : svensk segling 1905-2005 : Svenska seglarförbundet

100 år under segel : svensk segling 1905-2005 : Svenska seglarförbundet

Nautiska förlaget, 2004 Inbunden, skyddsomslag, 263s. 25x22cm, 1081g. Mycket fint skick. ISBN 9189564154.
Hur vi seglar, vad vi seglar, vilka som seglar ? det är mycket som förändrats i seglingens underbara värld det senaste seklet. Svenska Seglarförbundets jubileumsbok dokumenterar denna utveckling på ett unikt sätt. Det är ett flertal författare som bidragit med avsnitt om sina specialområden; seglarprofilen Bengt Jörnstedt, Starbåtsmästaren Börje Larsson, skärgårdskryssarspecialisten Per Thelander och jollefantasten Mats Göthlin för att nämna några.

Läs om bragder i OS, klassiska pokalseglingar, America?s Cup-utmaningar, krävande havskappseglingar, modern matchracing och jollens segertåg.

Möt konstruktörerna som har gjort Sverige känt i den internationella seglarvärlden. De linjesköna skärgårdskryssarna från seklets början syns än idag glida fram sida vid sida med moderna klassiker som Pelle Pettersons Maxi 77. Boken presenterar våra mest kända seglarprofiler; från den legendariske ?Glas-Kalle? som sopade banorna med konkurrenterna i början av seklet till vår egen tids mångfaldige världsmästare Fredrik Lööf.

I denna unika dokumentation av seglingens historia skildras även utvecklingen av det traditionsrika klubblivet, som format generationer av seglingsentusiaster.
Vår förhoppning är att boken ska vara en källa till inspiration och läsglädje för alla seglingsintresserade.

Sagt om boken:

Ur Svenska Kryssarklubbens tidning Västpricken 2/05 av Gunnar Hejde
?? en utmärkt exposé över svensk och internationell segling under hundra år.?

Ur Stångmärket 1/2005
?? ett praktverk ? en trevlig och lättillgänglig bok ? det allra mest praktfulla ligger i all den kunskap och historia de nästan 20 författarna förmedlar.?

Ur Gotlands Tidningar 17 december 2004 av Ola Sollerman
?100 sköna år med svensk segling?

Ur Segling 1/2005 av Anders Rönnbäck
?Man må vara faktaborrare och kalenderbitare, kappseglare eller långseglande sjöströvare, älskare av goda texter, stilfull layout eller stram grafisk formgivning. Här får man sitt lystmäte i en bok som måste nomineras till hedersplats i skeppsbiblioteket.?

?Den här ambitiösa utgåvan kan med fördel innehas som ett historiskt dokument värt att plocka fram och avnjuta i etapper. Det är dock på plats med en varning: det är svårt att lägga boken ifrån sig när man väl börjat läsa. I alla fall för den som har seglandet som sin stora passion ?.?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189564154
Titel
100 år under segel : Svensk segling 1905-2005
Förlag
Nautiska
Utgivningsår
2004
Omfång
263 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1074 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur vi seglar, vad vi seglar, vilka som seglar – det är mycket som förändrats i seglingens underbara värld det senaste seklet. Svenska Seglarförbundets jubileumsbok dokumenterar denna utveckling på ett unikt sätt. Det är ett flertal författare som bidragit med avsnitt om sina specialområden; seglarprofilen Bengt Jörnstedt, Starbåtsmästaren Börje Larsson, skärgårdskryssarspecialisten Per Thelander och jollefantasten Mats Göthlin för att nämna några.

Läs om bragder i OS, klassiska pokalseglingar, America’s Cup-utmaningar, krävande havskappseglingar, modern matchracing och jollens segertåg.

Möt konstruktörerna som har gjort Sverige känt i den internationella seglarvärlden. De linjesköna skärgårdskryssarna från seklets början syns än idag glida fram sida vid sida med moderna klassiker som Pelle Pettersons Maxi 77. Boken presenterar våra mest kända seglarprofiler; från den legendariske ”Glas-Kalle” som sopade banorna med konkurrenterna i början av seklet till vår egen tids mångfaldige världsmästare Fredrik Lööf.

I denna unika dokumentation av seglingens historia skildras även utvecklingen av det traditionsrika klubblivet, som format generationer av seglingsentusiaster.
Vår förhoppning är att boken ska vara en källa till inspiration och läsglädje för alla seglingsintresserade.
Sagt om boken:

Ur Svenska Kryssarklubbens tidning Västpricken 2/05 av Gunnar Hejde
”… en utmärkt exposé över svensk och internationell segling under hundra år.”

Ur Stångmärket 1/2005
”… ett praktverk … en trevlig och lättillgänglig bok … det allra mest praktfulla ligger i all den kunskap och historia de nästan 20 författarna förmedlar.”

Ur Gotlands Tidningar 17 december 2004 av Ola Sollerman
”100 sköna år med svensk segling”

Ur Segling 1/2005 av Anders Rönnbäck
”Man må vara faktaborrare och kalenderbitare, kappseglare eller långseglande sjöströvare, älskare av goda texter, stilfull layout eller stram grafisk formgivning. Här får man sitt lystmäte i en bok som måste nomineras till hedersplats i skeppsbiblioteket.”

”Den här ambitiösa utgåvan kan med fördel innehas som ett historiskt dokument värt att plocka fram och avnjuta i etapper. Det är dock på plats med en varning: det är svårt att lägga boken ifrån sig när man väl börjat läsa. I alla fall för den som har seglandet som sin stora passion ….”