Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Till stranden

Till stranden

Häftad bok. Flo. 1 uppl. 2021. 266 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198395266
Titel
Till stranden
Författare
Højrup, Peter
Förlag
Flo
Utgivningsår
2021
Omfång
266 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
110 x 179 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
288 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En liten semesterö i Turkiet. En frodig ö, med sparvar grälande i pinjeträden. Ett gäng tidigare kollektivvänner på gemensam semester. Linn med sin huvudvärk, Ib med sina sopprecept, Hermann med tvillingarna ständigt ilande runt benen. Alla väntar de på något i värmediset. På regnet, på Ernst, på att gummibåten i bukten ska flyta iland med sin illavarslande last.

Till stranden är ett existentiellt och geopolitiskt drama speglat i det lilla skeendet. Med eko från en annan stilbildande semesterroman - Virginia Woolfs Mot fyren - skildrar Peter Højrup på mästerligt vis en vistelse i solen medan världen brinner. *"Till stranden är en underbar bok. Den känns vid världens oro, släpper in mörkret och förbannar det, men släcker för den skull inte ljuset som lyser över en liten plätt på jorden där några människor försöker leva så gott de kan och glädjas åt ömhet och vänskap, lekande barn och blommande träd."
- Ingrid Elam, Dagens Nyheter*"Det är en mild, sinnligt vacker, och just i kraft av denna eviga skönhet också en stor, förtvivlad och sorglig roman som Højrup förärar oss."
- Kristelig Dagblad (DK)

"En strålande roman om fem njutningslystna danskar på en ö full av människor på flykt [...] ett existentiellt drama, en flyktingpolitisk bredsida och en rad eminenta porträtt."
- Børsen (DK)

"[...] sällan har man väl upplevt ett så ovanligt starkt språkliggörande av det i grund och botten allmängiltiga. Till stranden gör världen större. På gott och ont."
- Berlingske (DK)