Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Wallraff

Wallraff

Inbunden bok

Mycket gott skick. Hjalmarsson & Högberg. 2009. Ou. Utgallrad biblioteksbok. 219 s.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172240919
Titel
Wallraff
Författare
Stig Hansén
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Utgivningsår
2009
Omfång
219 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
432 g
Språk
Svenska
Baksidestext

Wallraff är tillbaka. Och det just när många hade räknat ut honom, han som anses vara världens störste journalist när det gäller att förklä sig och avslöja sådant som annars kanske aldrig hade kommit fram. Mest känd är hans roll som turken Ali. Boken om den rollen, "Längst därnere", är den mest sålda i Tyskland någonsin och den har översatts till 35 språk.

När Wallraff förklädde sig till journalist, och skrev boken "Reporter hos Springer", avslöjade han hur Tysklands mäktigaste tidning Bild-Zeitung skarvar och ljuger.
Som munk, chaufför, metallarbetare, vaktmästare och vapenförsäljare har han maskerat sig för att demaskera samhället.

De senaste åren har Wallraff åter börjat förklä sig och skapat stora rubriker. Han har avslöjat hur kunder luras av telefonförsäljare, han har arbetat på bageri för att visa hur mäktiga matkedjan Lidl tvingar sina leverantörer att utnyttja sina arbetare, han har varit uteliggare i flera månader för att visa oss på hur mycket det är som vi inte ser.

Stig Hansén har på nära håll följt Günter Wallraff den här omvälvande tiden, ända från det att Wallraff planerade sin stora återkomst. Han ställer alla svåra frågor om moral och etik - och Wallraff berättar öppet om sina bevekelsegrunder, om hur han väljer sina roller, om drömmarna han bär på och om vad det gör med honom att han så ofta är på väg att bli någon annan. I den här boken berättas också om hur Wallraff nu är i full färd med att skapa en av sina hittills allra största roller.

»För mig är det den stora behållningen med Stig Hanséns bok: den oblyga moralismen. Som reporter är det omöjligt att läsa den utan att granska sina egna drivkrafter och resultat.«

Niklas Orrenius, Sydsvenskan