Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Folkets kyrka eller en kyrka för folket?: om det ockuperade folkkyrkobegreppet

Folkets kyrka eller en kyrka för folket?: om det ockuperade folkkyrkobegreppet

Hft. Artos, 2011, 144 sid. Namn, ort och datum på försättsbladet.

Mycket gott skick. Kyrkans förhållande till stat och överhet, liksom hennes förhållande till folket, har genom hela kyrko- historien varit ödesfrågor för kyrkan. svenska kyrkan är starkt präglad av att under lång tid ha varit statskyrka. Sverige var länge ett enhetssamhälle där stat, kyrka och folk utgjorde en enhet där det ibland kunde vara svårt att utskilja det ena från det andra. efter parlamentarismens genombrott har Sverige blivit ett mycket politiserat land, vilket också gäller kyrkan. De som innehar den egentliga makten är trots kyrkans skiljande från staten riksdagens stora partier. I så motto har svenska kyrkan blivit folkets kyrka, ägd av folket, och som sådan en spegelbild av de rådande folkopinionerna.
aKF:s årsbok 2010 problematiserar detta förhållande och pekar på hur kyrkan återigen bör och skulle kunna bli en kyrka för folket, en kyrka fast rotad i historia och tradition som kommer med ett glatt budskap som vill förändring.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175805276
Titel
Folkets kyrka : eller en kyrka för folket?
Författare
Hagberg, Markus
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Utgivningsår
2011
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
143 x 213 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
230 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kyrkans förhållande till stat och överhet, liksom hennes förhållande till folket, har genom hela kyrko- historien varit ödesfrågor för kyrkan. svenska kyr- kan är starkt präglad av att under lång tid ha varit statskyrka. sverige var länge ett enhetssamhälle där stat, kyrka och folk utgjorde en enhet där det ibland kunde vara svårt att utskilja det ena från det andra. efter parlamentarismens genombrott har sverige blivit ett mycket politiserat land, vilket också gäller kyrkan. De som innehar den egentliga makten är trots kyrkans skiljande från staten riksdagens stora partier. I så motto har svenska kyrkan blivit folkets kyrka, ägd av folket, och som sådan en spe- gelbild av de rådande folkopinionerna.
aKF:s årsbok 2010 problematiserar detta förhål- lande och pekar på hur kyrkan återigen bör och skulle kunna bli en kyrka för folket, en kyrka fast rotad i historia och tradition som kommer med ett glatt budskap som vill förändring.