Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guldåldrar och guldröster : en minnesmosaik från operans och balettens värld

Guldåldrar och guldröster : en minnesmosaik från operans och balettens värld

Fischer & Co, 2001 Inbunden, skyddsomslag, 493s. 22x15x4cm, 659g. Illustrerad.

Mycket gott skick. ISBN 9170549281.
Förlagets beskrivning:
Kungliga Operan är vår främsta scen för opera och balett. I denna bok skildrar Bertil Hagman med både saklig och inlevelserik ton verksamheten i det ståtliga huset vid Gustaf Adolfs torg. Tidsperspektivet är stort, författaren anställdes vid Operan 1958 men redan långt dessförinnan hade han skaffat sig många kontakter inom teatern. I centrum står operans chefer och vi får bland annat följa spännande förändringar inom repertoar och regitänkande.
Nu är denna bok mycket mer än en krönika över ett hus för den lyriska scenkonsten. Hela tiden är det balett- och operakonsten med några av dess artister som står i medelpunkten.
Ännu en tyngdpunkt ligger i skildringar av människor som står författaren nära. Birgit Nilsson till exempel, som skrivit förordet till boken, berättar han om med flera års vänskap som källa. Tidiga minnen av Jussi Björling blommar upp och vi får följa med då operettkungen Franz Lehár tar emot i Wien, Jean Sibelius i Helsingfors och Igor Stravinskij i Los Angeles. Carina Ari de Moltzer i Buenos Aires har han bott hos liksom hos Ingrid Bergman på Danholmen utanför Fjällbacka.
Med i Bertil Hagmans härliga exposé över balettens och operans värld är dessutom många av våra mest folkkära svenska profiler: sångare, dansare, dirigenter, regissörer och naturligtvis även skådespelerskan men främst tvillingsystern Gerd!

Om författaren
Bertil Hagman. Född 1919. Kallad ?Mr Opera? av Kid Severin. Känd inom musikvärlden för sitt mångåriga arbete vid Kungliga Operan. Till hans uppgifter hörde att sköta kontakterna med pressen och även marknadsföringen för teaterns föreställningar. I själva verket åstadkom han genomgripande förnyelse på båda områdena, utformade kampanjer för att få nya publikgrupper till salongen och skapade innehållsrika, vackra programböcker för uppsättningarna under många år. En rad artiklar i Svenska Dagbladet och tidskrifter som MusikDramatik gör honom också respekterad som kunnig kännare av operans och balettens värld. Bertil Hagman eller "Mr Opera" tar 1975 också initiativet till bildandet av Sällskapet Dansmusei Vänner.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9170549281
Titel
Guldåldrar och guldröster : en minnesmosaik från operans och balettens värl
Författare
Bertil Hagman
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2001
Omfång
493 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
630 g
Språk
Svenska