Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hurricane Season

Hurricane Season

Inbunden bok. Max Ström. 2016. 112 sidor.

Nyskick. Helt ny oöppnad bok.
Mångfaldigt prisbelönta fotografen Hannah Modigh har uppmärksammats för sina omskakande och inträngande skildringar av människor som lever i utsatta situationer. I sitt senaste projekt Hurricane Season befinner hon sig i den södra delen av Louisiana i USA. I detta säregna och flacka slättland bor flera miljoner av USA:s fattigaste medborgare. Det är som om naturen självanger nivån på segregationen – ju lägre landet ligger, desto större andel utsatta och fattiga.

Orkaner som inte sällan kostar människor livet drabbar återkommande dessa områden, många gånger med kraftiga översvämningar som följd. Genom Modighs poetiska bildspråk får åskådaren en känsla för hur invånarna på olika sätt har anpassat sig efter sin extrema omgivning. För även under de lugnare perioderna finns alltid hotet där, som en ytspänning redo att spricka.

Hannah Modigh är mångfaldigt prisbelönt för sina tidigare projekt Hillbilly Heroin, Honey och Sunday Mornin’ Comin’ Down.

Sommaren 2016 har Hannah Modigh en separatutställning med bilderna från Hurricane Season på Fotografiska i Stockholm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789171263728
Titel
Hurricane Season
Författare
Modigh, Hannah
Förlag
Max Ström
Utgivningsår
2016
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
261 x 295 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
1099 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mångfaldigt prisbelönta fotografen Hannah Modigh har uppmärksammats för sina omskakande och inträngande skildringar av människor som lever i utsatta situationer. I sitt senaste projekt Hurricane Season befinner hon sig i den södra delen av Louisiana i USA. I detta säregna och flacka slättland bor flera miljoner av USA:s fattigaste medborgare. Det är som om naturen själv anger nivån på segregationen – ju lägre landet ligger, desto större andel utsatta och fattiga.Orkaner som inte sällan kostar människor livet drabbar återkommande dessa områden, många gånger med kraftiga översvämningar som följd. Genom Modighs poetiska bildspråk får åskådaren en känsla för hur invånarna på olika sätt har anpassat sig efter sin extrema omgivning. För även under de lugnare perioderna finns alltid hotet där, som en ytspänning redo att spricka.Hannah Modigh är mångfaldigt prisbelönt för sina tidigare projekt Hillbilly Heroin, Honey och Sunday Mornin’ Comin’ Down.Sommaren 2016 hade Hannah Modigh en separatutställning med bilderna från Hurricane Season på Fotografiska i Stockholm.