Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Någon att lita på

Någon att lita på

Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2013. 239 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187319488
Titel
Någon att lita på
Författare
Hans-Olov Öberg
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2013
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
146 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Västerås den första juni 1987.Världen skrattar åt Sovjetunionen sedan en ung tysk landat ett propellerplan på Röda Torget under flygsäkerhetens dag.
Samma ljumma sommarkväll förs en ung flicka in på akuten i Västerås. Hon är svårt misshandlad och våldtagen. Polisen står handfallen och utan spår. Men Någon har hittat flickans dagbok på lasarettgolvet.

Ett par dagar senare landar ett brutalt och utstuderat misshandelsfall på chefen för våldsroteln, Benny Modighs, bord. En lovande fotbollsspelare har hittats bakbunden och kastrerad och det är bara början. Utredningarna av våldtäkten och misshandeln löper parallellt men snart står det klart att Någon ligger steget före polisen. Någon är ute efter att hämnas i en råttans lek med katten.
En intensiv kamp mot klockan tar vid samtidigt som en moralisk fråga ställs på sin spets: är det verkligen rätt att straffa den som straffar sådana som förtjänar det?

Hans-Olov Öberg tar läsaren med på en rapp och ondskefull resa till åttiotalet där mästerligt spunna intrigtrådar med tidstypiska detaljer vävs samman till en angelägen thriller. Någon att lita på är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Djävulens Tonsteg.

"Någon att lita på är en kulinarisk läckerhet som håller hela vägen."
VLT

"Att bli förflyttad till 80-talet i musik, mat och mode mm är helt oemotståndligt angenämt."
DAST"Hans-Olov Öberg har gjort det igen! Det här är verkligen en bok som det är svårt att lägga ifrån sig. Jag bara måste få veta hur det ska sluta och redan innan jag hade läst ut denna så längtar jag redan efter den tredje och sista boken i trilogin."
Kashayas Bokblogg

"Även den här boken är lättläst och så spännande att jag plöjer igenom den på en dag. Jag kan inte riktigt lägga ifrån mig den eftersom jag hela tiden vill veta mer om vad som ska hända. Varning för sträckläsning!"
Bokodyssé