Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Iakttagelserna

Iakttagelserna

En gatflickas berättelse. Eng originalets titel: The Observations. Översättning: Ulla Danielsson. Damm Förlag, tryckt i Finland 2008.
Inbunden klotband med försilvrat ryggsnitt på svart botten. Förlagets illustrerade skyddsomslag med flikar om verket och författaren. 457 s.
Oläst, nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789171308641
Titel
Iakttagelserna : en gatflickas berättelse
Författare
Jane Harris
Förlag
Damm förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
456 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
152 x 225 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
676 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sex, spöken, lögner och mysterier.
Så vid slutet av min första dag bortom all ära och redlighet satt jag sen där med två pennor, två tuttar, Charles Dickens, två skivor bröd och en tom skrivbok.
Skottland 1863. Bessy Buckley är på flykt från sitt förflutna som prostituerad i Glasgow. Av en slump får hon jobb som hembiträde hos den vackra Arabella på Haivers slott. Bessy fascineras av sin nya matmor men blir också rätt fundersam över hennes ovanliga önskemål och konstiga befallningar. Bland annat befaller Arabella att Bessy ska skriva dagbok om allt hon gör och framför allt om vad hon tänker om det. Bessy inser snart att det inte bara är hon som bär på hemligheter, även Arabella döljer mycket. När Bessy börjar undersöka vad som hänt den förra tjänsteflickan som sägs ha kastat sig framför tåget inser hon att hon själv blivit inblandad i allra högsta grad. Hon beslutar sig för att hämnas, men hennes hämnd får ödesdigra konsekvenser, både för henne själv och för hennes omgivning. Men framför allt för Arabella...
Iakttagelserna är en gripande, roande och spännande skildring med en alldeles speciell och helt unik hjältinna. I Jane Harris debutroman finns allt: mysterier, sex, spöken och spänning. Jane Harris föddes i Belfast och växte upp i Glasgow. Hon har tidigare gett ut noveller och skrivit manus till kortfilmer. Iakttagelserna låg överst på Book­sellers försäljningslistor och blev utvald av Waterstones som månadens bok. Jane Harris nominerades också till det prestigefyllda Orange Prize för sin debut.