Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Moralens landskap, Vad säger vetenskapen om människornas värderingar?

Moralens landskap, Vad säger vetenskapen om människornas värderingar?

Nyskick. Stockholm.,2011,Fri Tanke,Förlagets originalband med skyddsomslag. 304 s.,Originalupplaga.,Förlagsny,Nyskick.,9789186061203,Troende och ateister är som regel överens om att gott och ont, rätt och fel inte kan bedömas vetenskapligt. Denna hållning är ett vanligt sätt att rättfärdiga gudstro och ett indirekt försvar för de brutala övergrepp som begås mot människor i religionens namn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186061203
Titel
Moralens landskap
Författare
Sam Harris
Förlag
Fri Tanke Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
304 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 225 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
596 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De flesta människor - från religiösa fundamentalister till icke-troende forskare - är idag överens på en punkt: Vetenskapen har ingenting att säga oss om moral. Vårt motstånd mot att vetenskapligt undersöka frågor om mening och moral har blivit det vanligaste sättet att rättfärdiga gudstro, men fungerar också som ett indirekt försvar för de brutala övergrepp som idag begås mot människor i religionens namn.

I Moralens landskap river Sam Harris den förmenta muren mellan fakta och mänskliga värderingar. Med nya perspektiv på uråldriga frågor om rätt och fel, gott och ont, visar han att vi redan vet tillräckligt om hjärnan och dess relation till det som sker i omvärlden för att kunna hävda att det existerar vetenskapliga svar på människolivets viktigaste frågor. Religionens intrång på värderingarnas sfär kan därmed slås tillbaka. Precis som det inte finns någon kristen fysik eller muslimsk algebra, kan det inte finnas någon kristen eller muslimsk moral.