Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
18 Noveller

18 Noveller

Häftad bok

Nyskick. Celanders förlag | Utg. 2018 | Danskt band. | 192 s. | 9789187393525 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Relationen mellan kvinnor och män dominerar i Marlen Haushofers noveller: det behöver inte vara mellan man och hustru, det kan också vara mellan mor och son, mellan lärare och elev, mellan en hyresvärdinna och hennes inneboende. Ibland lyssnar människorna inte på varandra, då studsar orden tillbaka till läsaren. En del av hennes novellfigurer är dagdrömmare, någon har mardrömmar. Några försvinner och dör. Översättaren Anders Björnsson har skrivit att ”hennes prosa är gnolande, inte påstående”. Han fortsätter: ”Det finns inga dygder, bara laster i denna väv av förbindelser, och den oreflekterade normaliteten är ingenting annat än ett fängelse för den absoluta majoriteten av människor. Man känner i Haushofers noveller doften av cigarrettrök, av lera, man hör slitna fraser, känner beklämning och modlöshet i luften.” I hennes universum är livet ofta skört men aldrig som ett torrt löv utan snarare som en svag rännil som inte riktigt vill torka ut. .

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187393525
Titel
18 Noveller
Författare
Marlen Haushofer
Förlag
Celanders förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 185 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
300 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Relationen mellan kvinnor och män dominerar i Marlen Haushofers noveller: det behöver inte vara mellan man och hustru, det kan också vara mellan mor och son, mellan lärare och elev, mellan en hyresvärdinna och hennes inneboende. Ibland lyssnar människorna inte på varandra, då studsar orden tillbaka till läsaren. En del av hennes novellfigurer är dagdrömmare, någon har mardrömmar. Några försvinner och dör. Översättaren Anders Björnsson har skrivit att ”hennes prosa är gnolande, inte påstående”. Han fortsätter: ”Det finns inga dygder, bara laster i denna väv av förbindelser, och den oreflekterade normaliteten är ingenting annat än ett fängelse för den absoluta majoriteten av människor. Man känner i Haushofers noveller doften av cigarrettrök, av lera, man hör slitna fraser, känner beklämning och modlöshet i luften.” I hennes universum är livet ofta skört men aldrig som ett torrt löv utan snarare som en svag rännil som inte riktigt vill torka ut.