Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt liv

Mitt liv

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Inbunden bok, 169 sidor. Modernista (Stockholm, 2004). Originaltitel: My life in the nineties ; i översättning av Niclas Nilsson Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188748537
Titel
Mitt liv
Författare
Lyn Hejinian
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2003
Omfång
169 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
128 x 192 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
269 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lyn Hejinian är en av centralgestalterna i den amerikanska L=A=N=G=U=A=G=E-rörelsen. I Mitt liv, hennes mest kända bok, låter hon självbiografin blandas med formexperiment och traditionellt berättande. Vid trettiosju års ålder skrev hon den första versionen av Mitt liv. Den bestod då av trettiosju texter med trettiosju meningar vardera. Vid fyrtiofem respektive sextio års ålder färdigställde hon den version och det appendix som nu presenteras i svensk översättning, och då var måtten - fyrtiofem och sextio. Skapandet av ett »jag« blir därmed ett pågående projekt, en undersökning med oklar slutpunkt. Samtidigt som Mitt liv måste betraktas som en självbiografi ifrågasätter och komplicerar den genren och tydliggör dess orimlighet. Vad är berättelsen om »mitt liv« annat än fläckar av språk?

Lyn Hejinian föddes 1941 i San Franciscos Bay Area. Hon debuterade 1976 med A Thought Is the Bride of What Thinking.

Pressröster

»Mitt liv [framträder] som en skimrande minnesmosaik eller ett brokigt lapptäcke, som den träffande har kallats, av den tid som flytt. Men det är ett lapptäckte som ständigt på nytt repas upp och sys om.«

Jesper Olsson, Svenska Dagbladet

»Det är något annat som hemsöker mig, ett bejakande drag som genomsyrar hela framställningen. Jag tror det handlar om glädjen. Inte sentimentalitet, men däremot nyfikenhet. Bara en sån sak. Upptäckarglädjen. Tilltron till språkets möjlighet att ändå, i slutändan, kunna säga något om något.«

Mara Lee, BLM
Ytterligare författare: Hejinian, Lyn
Ytterligare översättare: Nilsson, Niclas