Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Läkarens guide till den naturliga supermaten

Läkarens guide till den naturliga supermaten

Inbunden bok. Lava Förlag. 2017. 143 sidor.

Mycket gott skick. Bortsuddat blyertspris på första blad. Lite hanteringsspår på pärm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188529022
Titel
Läkarens guide till den naturliga supermaten
Författare
Helena Nyblom
Förlag
Lava Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
143 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Maten är din medicin

Det här är en bok som handlar om mat, glädje och hälsa. Som läkare och småbarnsmamma har jag velat skriva en praktisk och vetenskapligt baserad handbok som visar hur enkelt och okomplicerat det är att skapa en hälsosam matkultur. En långsiktig och hållbar livsstil som ser till helheten, utan snabba quickfix och trenddieter.

Helena Nyblom är läkaren som introducerade supermaten i Sverige med boken Supermat (såld i nära 80 000 exemplar). I sin fjärde bok Läkarens guide till den naturliga supermaten vill hon återigen slå ett slag för den vanliga maten: näringsrika och okomplicerade råvaror som vi kan hitta i affären.

Supermat är naturliga, fräscha, icke-processade och goda råvaror fullpackade med nyttiga ämnen. En färgstark och varierad kost med mycket bra fetter, proteiner, kolhydrater och antioxidanter som finns i frukt och grönt, baljväxter, rotsaker, fisk, fullkorn, nötter, frön med mera. En del av denna så kallade regnbågsmat får vi redan i oss i vår dagliga kost, annat kan vi börja med att lägga till steg för steg.

Mat som medicin är egentligen väldigt enkelt. Genom att satsa på bra råvaror, dra ner på det mest onyttiga, njuta av det där lilla extra utan dåligt samvete och ägna tid och glädje åt vår mat, hjälper vi oss själva att leva längre och friskare.

Med utgångspunkt i den senaste forskningen, bland annat från de blå zonerna där befolkningen lever längst i världen
(vissa områden i Japan, Grekland, Italien, Costa Rica och USA) visar Helena Nyblom hur man kan undvika att åldras i förtid och att åldras på ett bra sätt. Hon går igenom vad kroppen behöver, hur man väljer mat som motverkar inflammation och sjukdomar som fetma, allergier, demens, hjärtproblem med mera, och hur man på ett lustfyllt sätt får hela familjen att äta nyttigt och gott.

I slutet av boken finns Helenas lättlagade, goda och vackra supermatsrätter.
Ytterligare författare: Nyblom, Helena
Ytterligare fotografer: Dreyer, Synøve
Ytterligare designers: Qvist, Pernilla