Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mord i barm

Mord i barm

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 203 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100574910
Titel
Mord i barm
Författare
Helena Poloni
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2001
Omfång
203 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
147 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
347 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På baksidan till originalupplagan av Mord i barm finner vi följande "programförklaring":Brunnsköping 1956Käre läsare, kära läsarinna!
 Vid ett tillfälle dryftade författaren med några vänner frågan varför de riktiga engelska kriminalromanerna ger sådan obe-stridlig trevnad. Vi enades om att i en detektivroman av denna sort måste – utom kriminalproblemet, förstås – finnas 1. en hög-kyrklig präst, 2. samhällsbevarande och talföra damer i mogen ålder, 3. gärna några bra matrecept, allt, 4. i pittoresk små-stadsmiljö med anor.
 Varför skulle man inte med motsvarande förälskelse kunna måla en svensk småstad i en våg av brottslighet? Författaren har här djärvt vågat försöket, som överräckes till benäget studium. Den enda ledande principen har för övrigt varit att ingen viktig ledtråd skall sparas till upplösningen, allt skall meddelas innan och ge läsaren en fair chans. Ladies and gentlemen, please take your seats!
 Eder Helena PoloniI Mord i barm hamnar prostinnan Astrid Brunelius mitt i den kriminella hetluften. Tillsammans med sina två förtrogna, postmästare Pamela Pehrenstam och apotekschef Hild Grufva, involveras hon i efterspelet till en avliden konstnärs naivistiska produktion. Hans död får oanade konsekvenser för invånarna i den lilla staden Brunnsköping och såväl mordbrand som ond, bråd död skördar sina offer.*"...i vår har vi begåvats med en debutant, som får läsaren att spärra upp ögonen i stum beundran. Helena Poloni har med sin Mord i barm (Bonniers) klivit direkt in i den svenska deckareliten…" (Kvällsposten)"Mord i barm är framför allt ett belägg för att en deckare – om den skrivs av en människa med humor och hjärta – kan bli någonting mera än en kriminalhistoria." (Bang [Barbro Alving], Dagens Nyheter)