Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bevingat : från Adam & Eva till Oväntat besök

Bevingat : från Adam & Eva till Oväntat besök

Bonnier, 2001 Inbunden, skyddsomslag, 413s. 24x17,5x3,5cm, 945g. Liten kantreva (1cm) i skyddsomslaget, för övrigt i mycket gott skick. ISBN 9134517758.
Surfa på nätet, kamelen och nålsögat, Det sa bara klick, gällivarehäng, Ur led är tiden och pudelns kärna.
Detta är ord och uttryck som bitit sig fast i språket, men varifrån kommer de? Bevingat berättar om deras bakgrund och historia, som ibland är tusenårig, ibland rykande färsk. Från Bibeln kommer ramaskri och jobsposter. Ända från antiken trillar den kastade tärningen. Det är medeltida maträtter som vi känner lukten av då alla är lika goda kålsupare. I vår egen tid vandrar vi bland finansvalpar, mulliga mansgrisar och jätteproppen Orvar, och ibland bjuder vi på kaffe vid oväntat besök.

Politiker, författare, låtskrivare, idrottsmän, filosofer, reklammakare, kungar och filmstjärnor men även mindre kända personer är några av dem som givit upphov till den ordskatt som Bevingat innehåller.

Bevingat är en helt nyskriven, berättande ordbok. Den innehåller ca 2 500 lättlästa och innehållsrika artiklar om:

bevingade ord ord med historia bildliga uttryck ordspråk och talesätt

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9134517758
Titel
Bevingat
Författare
Birgitta Hellsing
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2000
Omfång
416 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
174 x 241 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
943 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Surfa på nätet, kamelen och nålsögat, Det sa bara klick, gällivarehäng, Ur led är tiden och pudelns kärna.Detta är ord och uttryck som bitit sig fast i språket, men varifrån kommer de? Bevingat berättar om deras bakgrund och historia, som ibland är tusenårig, ibland rykande färsk. Från Bibeln kommer ramaskri och jobsposter. Ända från antiken trillar den kastade tärningen. Det är medeltida maträtter som vi känner lukten av då alla är lika goda kålsupare. I vår egen tid vandrar vi bland finansvalpar, mulliga mansgrisar och jätteproppen Orvar, och ibland bjuder vi på kaffe vid oväntat besök.Politiker, författare, låtskrivare, idrottsmän, filosofer, reklammakare, kungar och filmstjärnor men även mindre kända personer är några av dem som givit upphov till den ordskatt som Bevingat innehåller.Bevingat är en helt nyskriven, berättande ordbok. Den innehåller ca 2 500 lättlästa och innehållsrika artiklar om:bevingade ordord med historiabildliga uttryckordspråk och talesätt