Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Äventyraren vid världens ände. Essä.

Äventyraren vid världens ände. Essä.

Atlantis, Stockholm. 2003. Förlagsband med skyddsomslag, 175, [1] s. 410 g. 21,5*15 cm. Illustrerad. Förlagsnytt exemplar! Ur baksidetext:
Resenären befinner sig, liksom poeten, i världens mitt. Världens gräns är också poesins - och språkets - gräns. Medan äventyraren söker sig till världens ände. Om resan är poesi så är äventyret en berättelse som överskrider dikten. Äventyret vetter alltid mot tystnaden.

I Äventyraren vid värdens ände återvänder Oscar Hemer till Etiopien, där han tillbringade åttiotalets två sista år. Det är en resa i minnet, fantasin och litteraturen. Med staden Harar som förbindande länk tecknar han porträtten av tre tidigare Etiopienfarare - Richard Burton, Arthur Rimbaud och Wilfred Thesiger - och reflekterar över resandet, äventyret, författarskapet och det intima sambandet mellan den moderna och den koloniala erfarenheten.

Äventyraren vid värdens ände är en blandning av essä, memoar och reseberättelse och också ett personligt bokslut mitt i livet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
917486727X
Titel
Äventyraren vid världens ände : essä
Författare
Oscar Hemer
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2003
Omfång
175 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
410 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Resenären befinner sig, liksom poeten, i världens mitt. Världens gräns är också poesins och språkets gräns. Medan äventyraren söker sig till världens ände. Om resan är poesi så är äventyret en berättelse som överskrider dikten. Äventyret vetter alltid mot tystnaden.
I Äventyraren vid världens ände återvänder Oscar Hemer till Etiopien, där han tillbringade åttiotalets två sista år. Det är en resa i minnet, fantasin och litteraturen. Med staden Harar som förbindande länk tecknar han porträtten av tre tidigare Etiopienfarare Richard Burton, Arthur Rimbaud och Wilfred Thesiger och reflekterar över resandet, äventyret, författarskapet och det intima sambandet mellan den moderna och den koloniala erfarenheten.
Äventyraren vid världens ände är en blandning av essä, memoar och reseberättelse och också ett personligt bokslut mitt i livet.