Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Minnet av en smutsig ängel

Minnet av en smutsig ängel

Pocketbok. Pocketförlaget. 2012. 356 s. Pocket. 195 gram.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186969325
Titel
Minnet av en smutsig ängel
Författare
Henning Mankell
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2012
Omfång
355 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En natt 1904 lämnar den unga svenskan Hanna Lundmark ett fartyg som ankrat i Portugisiska Östafrika. Av en tillfällighet blir hon ägare till den största bordellen i huvudstaden Lourenço Marques. Hon fylls av medkänsla för de prostituerade och hon upprörs över hur de svarta behandlas av den koloniala vita minoriteten.

Men de svarta kvinnorna värjer sig för hennes försök till närhet. Mötet med Pedro Pimenta, en entreprenör i de vita människornas rädsla, och en våldsam och brutal tragedi tvingar Hanna att bestämma sig för vem hon är och vilket liv hon egentligen ska leva. Steg för steg förändras hon och växer in i en ny och oväntad roll.

Henning Mankell är en av Sveriges internationellt mest läste författare. Hans böcker har sålt i över 40 miljoner exemplar och översatts till mer än 40 språk.

Sagt om boken:
"Henning Mankell, det vet hela världen, har förmågan att skapa spänning. Så gör han också här, men det är inte den yttre dramatiken, som gör Minnet av en smutsig ängel till en bok som lever kvar när sista sidan lästs, utan skildringen av Hannas storögda, oskuldsfulla möte med denna totalt främmande, skrämmande värld som griper. Detaljskärpan och Mankells kärlek till och kunskap om Afrika ger de levande bilderna av människorna och tiden som var då."
GP

"Mankells roman bjuder på spännande och tankeväckande läsning. Miljöskildringarna imponerar och personteckningen är övertygande... En mycket välskriven och uppfordrande roman. Mankell gestaltar skickligt hur både herren och slaven är insnärjda i en järnbur av ömsesidig rädsla. Men han visar också att gränserna mellan Vi och de Andra trots allt kan utmanas, också när oddsen ser som mest hopplösa ut."
Svenska Dagbladet

"Det är en lyckad lek med fakta och fiktion som Mankell ägnat sig åt. Minnet av en smutsig ängel känns angelägen, den är en klassisk roman med ett ärende som för tankarna till romaner som Conrads Mörkrets hjärta och Achebes Allt går sönder."
Kristianstadbladet