Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hitler : Stalins hemliga dossier

Hitler : Stalins hemliga dossier

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2006. 557 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
915184592x
Titel
Hitler : Stalins hemliga dossier
Författare
Henrik Eberle - Matthias Uhl
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
557 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 228 mm
Vikt
968 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hitlerdossiern skrevs på Stalins beställning av två tyska officerare i sovjetisk fångenskap. De hade befunnit sig i führerns omedelbara närhet i många år och deras berättelse ger ett osminkat porträtt av Hitler och häpnadsväckande inblickar i hur nazistaten fungerade.

Den här boken hade först bara en enda läsare; Josef Stalin – och var sedan försvunnen i ryska arkiv i över femtio år. Stalin trodde inte på rapporten om Hitlers självmord och gjorde därför allt för att få tag i överlevande som var förtrogna med nazistledarens omgivning och genom deras berättelser komma sanningen på spåren.
När Otto Günsche och Heinz Linge tillfångatogs var detta ett kap för den sovjetiska säkerhetstjänsten. Ingen annan hade varit så nära nazistledaren under så lång tid som de två.
De kände till hans dagliga rutiner, matvanor, humörväxlingar och sjukdomshistoria. Som adjutanter hade de lärt känna sin arbetsgivare som officiell regeringschef, de hade hört vad han sade om besökare, generalerna och gamla vapenbröder. Och de hade befunnit sig vid Hitlers sida under de sista månaderna, och sett hur han från bunkern i Berlin ledde Tyska riket mot katastrofen. Dessutom hade Günsche deltagit i lägeskonferenserna, från vilka inga protokoll finns bevarade.
På så sätt skapades under åren 1948–49 ett unikt dokument om Tredje riket. Günsches och Linges minnen ger häpnadsväckande inblickar i hur nazistaten fungerade.