Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Liv, död och hjärnkirurgi : en neurokirurgs memoarer

Liv, död och hjärnkirurgi : en neurokirurgs memoarer

Pocketbok. Lind & Co. 2017. 287 + [1] sidor.

Mycket gott skick. Enstaka bruks och lagerspår på pärmen. Inlagan har enstaka markeringar i bläck i början av boken, övrigt i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174617276
Titel
Liv, död och hjärnkirurgi : en neurokirurgs memoarer
Författare
Marsh, Henry
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2017
Omfång
287 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Henry Marsh, en av Englands mest framstående neurokirurger, berättar här om sin långa karriär. Han har under sina trettio år i yrket räddat mångas liv, men också ödelagt andras. Hans memoarer är upplagda som en rad fallstudier och tonen är omväxlande svart, humoristisk, varm och känslosam. Marsh beskriver olika sorters hjärntumörer, alltid med utgångspunkt i en enskild människas öde. Han återger det första mötet med patienten, beskriver diagnosen, riskerna, därefter själva operationen och slutligen resultatet.

Marsh förmedlar på underbar prosa den laddade stämning, rädsla och nervositet som alla, från sköterskor till narkosläkare och kirurg, delar i operationssalen. Även en rutinoperation kan få en katastrofal utgång om något oväntat upptäcks eller skalpellen slinter.

Att kunna avgöra när man inte bör operera är en viktig del av en kirurgs arbete. Unga, oerfarna hjärnkirurger gör fler misstag än erfarna - men hur ska man bli erfaren om man inte får operera? Marsh har själv gjort många misstag under sin karriär och berättar om sina framgångar såväl som misslyckanden som varit förödande för patienten och resulterat i livslånga skuldkänslor för honom själv.

Vi får ta del av Marshs djupa medkänsla med sina patienter och deras anhöriga, hans irritation över illa förberedda yngre kollegor, och hans svidande kritik mot NHS, det engelska sjukvårdssystemet.HENRY MARSH är en ledande brittisk neurokirurg som i många år även arbetat som volontär för att bygga upp Ukrainas neurokirurgi.

"lika spännande som en deckare."

Eva Åström, Expressen

"När Karl Ove Knausgård fick uppdraget av Financial Times att välja 'Sommarens bok 2014' valde han den här. Det är en fängslande, bitvis svindlande skildring av en hjärnkirurgs dagar på jobbet. [...] Henry Marsh låter oss få en inblick i en okänd, farofylld värld."

Ingalill Mosander, Aftonbladet

"ett antal eleganta meditationer skrivna mot slutet av en lång karriär. Många av berättelserna är så gripande att man vill gråta [...] Detta är en bok om visdom och erfarenhet."

The Daily Telegraph

"Elegant, känslig, farlig och fylld med mening. Alla dessa fyra epitet beskriver denna bok."

The Sunday Times