Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Axel von Fersen

Axel von Fersen

Inbunden bok Fischer & Co. 2010. 283 sidor.

Mycket gott skick. Rits och nötningar i laminat på omslag. Inlaga ua, mycket varsamt bläddrad. Kartonnage. Illustrerad med fotografier och målningar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185183920
Titel
Axel von Fersen
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2010
Omfång
281 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
525 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denne svenske greve var vackrare, rikare, modigare, intelligentare och mer begåvad än de flesta. Han talade sex språk, han var en duktig tecknare och han spelade flera instrument.
Han blev den franska drottningens och säkert hundratals andra kvinnors älskare. Han var med om den franska revolutionen och organiserade kungafamiljens misslyckade flykt ut ur landet.
Han deltog i alla den tidens stora krig, inklusive det Nordamerikanska frihetskriget. Han var god vän med de flesta europeiska kungligheter. Han mötte Voltaire, Beethoven, Händel, Goethe och Napoleon.
Han var minister i sex svenska regeringar och innehade flera av de högsta ämbetena. Han förärades alla de förnämsta ordnar och hederstitlarna.
Hans livs stora kärlek, den franska drottningen, giljotinerades. Själv drabbades han, då han stod på höjden av sin makt och glans av den stockholmska pöbelns raseri. Oskyldigt anklagad för kronprinsens död slets han ur sin riksmarskalksvagn och lynchades till döds i Gamla Stan inför ögonen på polis och militär.
Historien om Axel von Fersen har allt: krig, romantik, spännig, kärlek, hat och ond bråd död.

Herman Lindqvist(f. 1943) är författare och journalist, främst känd för sina populärhistoriska böcker och tv-program. I dag är han bosatt i Frankrike och verkar som kolumnist för Aftonbladet.

Allt en hjältesaga ska ha: äventyr, spänning, passion
Sundsvalls Tidning

Handlingen har en nerv och dramatik som bara finns i verkligheten, och att så många människor som betytt något för historien är involverade gör boken högintressant. Alla människor som nu hastar ut i stora Europa borde ha med den i bagaget.

Helsingborgs Dagblad