Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jean Bernadotte : mannen vi valde

Jean Bernadotte : mannen vi valde

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2009. 455 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789100115579
Titel
Jean Bernadotte : mannen vi valde
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
455 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
138 x 211 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
648 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vår förste Bernadotte

Jean Baptiste Bernadotte var den franske marskalken som 1810 valdes till svensk tronföljare. Han var fyrtiosju år då han kom till Sverige och hade då en lång och spännande karriär bakom sig. Jean Bernadotte Mannen vi valde  handlar om hans liv innan han blev kung Karl XIV Johan av Sverige och Norge.
Vår förste Bernadotte var en temperamentsfull man med gnistrande mörkbruna ögon och långa fladdrande lockar. Hans ilska flammade lätt upp och han hade nära till värjan. Han duellerade om kvinnor men kunde också dra blankt under en budgetdebatt i ett regeringsmöte. Han var ständigt beredd att utbrista i verbala explosioner.
Herman Lindqvist berättar på sitt medryckande sätt om den enkle soldaten Jean Bernadotte som kämpade sig upp genom alla grader tills han blev marskalk av Frankrike och furste av Ponte Corvo. Med hjälp av de nya fakta han hittat i arkiven svarar författaren på frågan: Varför var Bernadotte så arg?
Ur boken: ”Dock skulle historien visa att den kurs han lotsade in Sverige på var mycket klok, för med tur och skicklighet har svenska folket och dess hövdingar sedan dess kryssat mellan världspolitikens alla minor och blindskär, varför Sverige i dag har upplevt fred längre än något annat land i Europa – eller lika länge som ätten Bernadotte suttit på tronen. Och så märkligt är det, att sedan Jean Bernadotte valdes till tronföljare i Örebro är ätten Bernadotte i dag den enda dynastin i världen, som genom samma gren av samma familj utan avbrott för krig och revolutioner, fortsatt att regera över ett fritt folk och självständigt rike i två hundra år.”