Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt språk är ej i orden

Mitt språk är ej i orden

Inbunden bok Appel förlag, Stockholm. 2018. 560 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Den finlandsvenske författaren Gunnar Björlings liv och verk. (1887-1960). Rött klotbd med illustr. skyddsomslag. 15,5x24 cm. Illustr. i sv/v. Med omfattande notapparat samt käll-och litteraturförteckn. Boken år nr 820 i serien Skrifter utg. av Svenska Litteratursällskapet i Finland.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789198406344
Titel
"Mitt språk är ej i orden". Gunnar Björlings liv och verk
Författare
Fredrik Hertzberg
Förlag
Appell Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
432 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 240 mm Ryggbredd 25 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Den första biografin över den finlandssvenske författaren Gunnar Björling (1887-1960). Numera betraktad som en av de främsta litterära modernisterna, fick Björling under sin livstid kämpa för att nå uppskattning och förståelse. Redan innan han 1922 som 35-åring debuterade som diktare, var han i vänkretsen känd som ”profeten”, och hade en avgörande betydelse i många unga människors liv. Så småningom sökte sig allt flera till hans diktarlya i Brunnsparken i Helsingfors, från 1930-talet utvidgades kretsen till unga författare och konstnärer från hela Norden. ”Mitt språk är ej i orden” är en kronologisk framställning av Björlings liv och verk, som bygger på omfattande forskning i arkiv i Finland och Sverige, intervjuer med personer som kände Björling och övriga tryckta och otryckta källor. Här belyses också Björlings personlighet från olika håll. Vi får ta del av Björling som ung socialist, aktivist, auskultant, filosof, profet, mystiker, modernist, växelryttare, mentor, recitatör och erotiker. För första gången behandlas Björlings homosexualitet och förälskelser, som i ljuset av tidigare okänt material antar nya, fastare konturer.