Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ingen i världen

Ingen i världen

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2007. 257 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lite lätt snedläst

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137129723
Titel
Ingen i världen
Författare
Hisham Matar
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2007
Omfång
257 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Tripoli, 1979. Det är en gassande het sommardag. Nioårige Suleiman går till torget för att handla tillsammans med sin mor. Hans far är bortrest i affärer. Plötsligt får Suleiman syn på en man i svarta solglasögon på andra sidan gatan. Suleiman är säker på att det är hans far. Men varför vinkar inte fadern? Och varför kommer han inte hem när han vet att Suleimans mor är nära att få ett nervöst sammanbrott.
Ingen i världen är berättelsen om en skrämmande tillvaro sedd genom en liten pojkes ögon. En pojke som växer upp i ett samhälle där hans bäste väns far försvinner och sedan avrättas offentligt i den statliga televisionen; där en mystisk man sitter utanför huset och ställer underliga frågor; där hans mor bränner upp alla deras böcker när fadern tycks vara försvunnen för alltid.
Suleimans vardag präglas av skvaller, rädsla, hemligheter och lögner. Hur ska han överleva utan att svika sin familj, sina föräldrar – och även sig själv?
Med briljans och inlevelseförmåga tar en ny begåvad berättarröst oss med till ett Libyen under Kaddafiregimen – en värld som inte så ofta skildrats i romaner. Ingen i världen är en berättelse om svek – närmast omöjlig att värja sig ifrån.
Hisham Matar är libyer. Han föddes 1970 i New York (där hans far arbetade i FN-högkvarteret) och växte upp i Tripoli och sedan i Kairo. Sedan 1986 bor han i London. Sommaren 2006 var Ingen i världen Englands mest omsusade debutroman och den har sålts till nitton länder.