Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jorden snurrar bara framåt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197656788
Titel
Jorden snurrar bara framåt
Författare
Helena von Hofsten
Förlag
Tusculum Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
320 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Jorden snurrar bara framåt" är ett urval texter från block och blogg, en del från mina program i radions "Vid dagens slut", en del från krönikor och debattinlägg - etthundrafemton texter - anteckningar, notiser, berättelser om tiden, dess rörelse, vår tid, hastigheten.

Vad händer med en gammal människa, när hemtjänstens mat serveras i svarta lådor av frigolit, och dag efter dag måste ätas i ensamhet? Varför tittar vi bort, när vi möter dem som är glada om de kan göra en bädd av gårdagens nyheter? Hur många väskor orkar en människa bära? Hur många köpstäder orkar mänskligheten bära? Och hur kan det komma sig att mobilens funktion för radio ligger under ikonen för underhållning? Radio som är allt annat än underhållning i min värld, radio som är bildning. Och var kommer barnen in?

Som vanligt hopar sig frågorna mot slutet, som ett för långt efterord. Den här boken har inget efterord. Den är ett efterord. Precis som alla ord - de kommer efteråt, som klokheten.

Helena von Hofsten
Tusculum i december 2008

Helena von Hofsten är född 1962 och bosatt i Sörmland. "Jorden snurrar bara framåt" är Helena von Hofstens tredje bok efter "Andra sidan väggen", 2003, och "Om jag kunde skriva skulle jag skriva en bok om människans största lycka och olycka", 2007. Helena von Hofsten driver sedan 2007 Tusculum Förlag. "Jorden snurrar bara framåt" är förlagets sjätte bok.

Läs mer på Helenas blogg www.helenavonhofsten.se

Recensioner:
"Helena von Hofsten odlar med framgång sin egen stil. Hon närmar sig verkligheten liksom från sidan, såsom i förbigående men till synes fullkomligt obesvärat skär hon sig sedan in till det bärande, det viktiga. Med ett enda språkligt bett når hon in till benets märg. Helena von Hofsten öppnar dörren. Läsaren är välkommen. Jag saknar redan hennes sällskap och väntar otåligt på nästa bok."

Crister Enander
Tidningen Kulkuren, Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda