Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Muramaris : en kärlekshistoria

Muramaris : en kärlekshistoria

Inbundna böcker. Sivart Förlag. 1 uppl. 2009. 176 sidor.

Här är det, sa Ellen. Ser du, här är det!

Johnny såg sig omkring där de stod på den stora kalkstensklippan, mitt inne i skogen. Långt nedanför deras fötter låg havet spegelblankt. Högt ovanför dem lyste himlen röd. Tallstammarna omkring dem glänste som guld i kvällssolen.

Ja, sa han. Här är det. Här ska det bli.

Sedan skålade de i champagne och lade sig att sova tillsammans direkt på marken, på mattan av torra barr och gräs med bara himlen över sig.

Kanske var det precis så den började, sagan om Muramaris. Kanske var det bara ungefär så. Men historien om Villa Muramaris är historien om Ellen von Hallwyl och Johnny Roosval och deras storstilade kärlek. Om riksgrevinnan som lämnade man och barn för att dela resten av sitt liv med en tolv år yngre man från betydligt enklare förhållanden: om den lidelsefulla konstnärinnan och den med tiden framgångsrika forskaren och sedermera professorn i konsthistoria. Muramaris är Ellens och Johnnys gemensamma skapelse och en manifestation över dem och deras såväl privata som yrkesmässiga liv. Sommaren 1917 stod det förunderliga huset klart en halvmil norr om Visby, på berget mellan himmel och hav."

Ellen kom från en av Sveriges då rikaste släkter och orsakade skandal när hon skiljde sig för att kunna gifta om sig med Johnny.

Muramaris är Ellens och Johnnys gemensamma skapelse och ömsesidiga kärleksförklaring. Huset är en blandning av Gotland och Italien, av medeltiden och Medelhavet och av konstnären Ellen och konsthistorikern Johnny. Följ med in i deras spännande värld av konst och kultur, brinnande passion och excentriska personligheter från det tidiga 1900-talet.

Håkan Hollström, Visbybo sedan 1964, har som fotograf i samarbete med olika textförfattare gett ut tiotalet böcker om gotländsk kultur och natur.

Anna Lytsy, frilansjournalist och författare, har bland annat arbetat på Gotlands Tidningar och Dagens Nyheter. Hon har skrivit ett tiotal böcker i olika ämnen.

Boken har en engelsk översättning i slutet av boken.

Förlagsfakta

ISBN
9789185705214
Titel
Muramaris : en kärlekshistoria
Författare
Hollström, Håkan
Förlag
Sivart Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 231 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
840 g
Språk
Svenska