Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Pelle Holmbergs nya svampbok. Svampguide med recept, tips och råd!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789155259273
Titel
Pelle Holmbergs nya svampbok
Författare
Pelle Holmberg
Förlag
Bokförlaget Semic
Utgivningsår
2013
Omfång
151 sidor
Bandtyp
Spiral
Mått
130 x 165 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
223 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är en alldeles särskild tillfredsställelse att ge sig ut en vacker höstdag med en tom korg – och komma hem med en rikedom av skogens skatter. Vi svenskar är ett svampälskande och svampplockande folk som i alla tider har varit bra på att ta vara på dessa delikatesser. Men på senare tid har det blivit så att de flesta av oss bara törs plocka kantareller, och vi steker dem mest i smör när det egentligen finns så mycket spännande de kan användas till.Pelle Holmbergs nya svampbok är en oumbärlig följeslagare i skogen! Här får vi tips inför och under svamputflykten, exempelvis på hur du med fördel kan grovrensa svampen redan i skogen. Med hjälp av svampalmanackan kan du lära dig när de olika svamparna har sin säsong - när är chansen störst att hitta svart trumpetsvamp? När är kremlorna som bäst? Vi lär oss de bästa nybörjarsvamparna, vilka sorter som lätt förväxlas med giftsvampar och framför allt får vi veta vilka svampar som är goda att tillreda på vilket sätt. Pelle Holmberg har skrivit denna fylliga och lättanvända bok tillsammans med sin fru Inger, som har en erfarenhet som få andra av att tillaga och ta vara på svamp av alla de sorter. Unikt för denna bok är att i anslutning till faktatexterna om varje svamp också finns förslag på hur de passar att tillredas.Pelle Holmberg, svampexperten framför alla andra, delar här generöst med sig av sin stora erfarenhet av svampar. Ingrid Holmberg inspirerar med sina specialkomponerade recept till att laga nya, spännande och läckra rätter med svamp. Mängder av instruktiva och detaljerade färgbilder!
Ytterligare författare: Holmberg, Pelle
Ytterligare designers: Sundberg, Monica