Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ärret efter drömmen : essäer och artiklar

Ärret efter drömmen : essäer och artiklar

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2009. 207 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Oläst. Essäer. Förlagets illustrerade pappband (Hommage à Loie Fuller, 1992). Fint ex.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100123895
Titel
Ärret efter drömmen : essäer och artiklar
Författare
Horace Engdahl
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
139 x 219 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
396 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Konsten att leva på luft”, ”Livgivande natt, ”Att gråta fädernas tårar”, ”Den fördömda kulturen” – så lyder några av titlarna i den sammanställning av essäer och artiklar tillkomna mellan åren 1989 och 2004 som Horace Engdahl nu ger ut i Ärret efter drömmen. Han skriver om Byron och Wagner, Diderot, Madame de Staël och  Schuberts Winterreise, om Almqvist, Atterbom och Runeberg, om Ulf Linde, Stig Larsson, Ola Billgrens måleri och om vittneslitteraturen. Och i förordet gör han en positionsbestämning:"Ändå ter sig dessa texter, när jag läser dem idag, ganska olika de minnesbilder jag hade av dem. Det som förändrats är emellertid inte ordalydelsen utan den tänkta läsare vars mottaglighet avgör vad som är meningsfullt att säga. Under de femton åren förvandlades livsrummet för essäistik och seriös kritik på ett kännbart sätt. 1989 varade ännu kulturtidskriftens renässans. 2004 avtecknade sig redan bloggosfärens förestående triumf. Den intellektuella publiken är skingrad: kanske inte försvagad men svårare att urskilja. Jag skall inte förneka att det bereder mig ett särskilt nöje att just i denna situation återutge texter som dessa.”