Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En utflykt

En utflykt

Häftad bok. Novellix. 1 uppl. 2014. 45 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175890425
Titel
En utflykt
Författare
Jessen, Ida
Förlag
Novellix
Utgivningsår
2014
Omfång
45 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
105 x 148 mm Ryggbredd 5 mm
Vikt
54 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ida Jessen är en av Danmarks främsta novellister. Hon nominerades 2014 till Nordiska rådets litteraturpris med samlingen Postkort til Annie. I den ingår novellen En utflykt, ett utmärkt exempel på Jessens mästerliga förmåga att på bara några sidor träffsäkert skildra förhållande mellan människor. På Nordiska rådets hemsida kan man läsa följande om samlingen: Med dessa noveller briljerar Ida Jessen i sin litterära utforskning av de starka banden mellan människor, hur de knyts, hur de bryts. Det är existentiell och psykologisk klokhet i novellform. Men det är även högenergisk prosa med en vibrerande framdrift i språk och komposition, en dämpad berättarröst som samtidigt är full i fan, en överseende humor och drömklara, gåtfulla bilder.

En utflykt utkommer hos Novellix för första gången på svenska, i översättning av Ninni Homqvist.

De parkerade bilen, Larnas glada röst klingade genom trädgården, och Toves oro återvände för att hon inte talat om för Max att Larna skulle komma annat än genom lappen hon lämnat på köksbänken. På den hade hon uttryckt det som om Larna bjudit sig själv, vilket sett ur en synvinkel kanske var sant men sett ur en annan var helt fel.Där har vi honom ju, ropade Larna och knackade på rutan, hej Maxiii.Hon skrattade högt, och Max hoppade till där han stod vid diskhon och sköljde sallad. De dundrade in. Tove brukade inte dundra.

En utflykt är Novellix nr 51. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se