Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dossier K. : en självbiografi

Dossier K. : en självbiografi

Inbunden bok.

Nyskick. Weyler förlag. 1 uppl. 2007. 234 s. Inbunden. 407 gram. Med "Mannen utan öde" vann den ungerske författaren Imre Kertész miljoner läsare världen över. Många, kanske de flesta, av dem har frågat sig vad det är i denna skildring av en ung pojke i de nazistiska förintelselägren som är "sant" och vad som är "roman". Det är också en av de frågor som nu Imre själv tar ställning till i denna självbiografi. Den har formen av ett samtal och Kertész berättar utförligt om sin barndom, sin släkt och sina föräldrar, om återkomsten till Budapest efter kriget och om livet under kommunismen. "Dossier K" är en unik berättelse om överlevnad och kamp för det egna författarskapet. År 2002 tildelades Imre Kertész Nobelpriset i litterqatur av Svenska Akademien. "Kertész ställer inte frågan 'Hur blev jag den jag är?' utan: 'Hur kan jag vara den jag gjordes till?' En bok som springer ur en sådan undran kan förstås bara utgöra en lyckokatastrof. Det vill säga: en elegi över ödeslösheten. På eggen mellan fakta och fiktion, jag och motjag, återuppfinner Dossier K självbiografin som roman. Och därigenom världen. I all sitt uthärdliga främlingsskap." Aris Fioretos i DN. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185849000
Titel
Dossier K. : en självbiografi
Författare
Imre Kertész
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
234 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 191 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
407 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med "Mannen utan öde" vann den ungeske författaren Imre Kertész miljoner läsare världen över. Många, kanske de flesta, av dem har frågat sig vad det är i denna skildring av en ung pojke i de nazistiska förintelselägren som är "sant" och vad som är "roman". Det är också en av de frågor som nu Imre själv tar ställning till i denna självbiografi. Den har formen av ett samtal och Kertész berättar utförligt om sin barndom, sin släkt och sina föräldrar, om återkomsten till Budapest efter kriget och om livet under kommunismen. "Dossier K" är en unik berättelse om överlevnad och kamp för det egna författarskapet.
År 2002 tildelades Imre Kertész Nobelpriset i litterqatur av Svenska Akademien.
"Kertész ställer inte frågan 'Hur blev jag den jag är?' utan: 'Hur kan jag vara den jag gjordes till?' En bok som springer ur en sådan undran kan förstås bara utgöra en lyckokatastrof. Det vill säga: en elegi över ödeslösheten. På eggen mellan fakta och fiktion, jag och motjag, återuppfinner Dossier K självbiografin som roman. Och därigenom världen. I all sitt uthärdliga främlingsskap."
Aris Fioretos i DN